Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: klemy przyczyną dziwnych błędów ?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar kremien
    Auto
    147 2.0 TS+LPG

Domyślnie klemy przyczyną dziwnych błędów ?

Witam.Mam taki dziwny problem,pisalem na forum z moim problmem z bledami VDC i ABS http://www.forum.alfaholicy.org/147/..._recznego.html . Dalej go nie rozwiązałem,lecz wpadlem na to co moze sie za tym kryc,wiem ze najlepiej podpiac pod komputer ale zanim to zrobie chce jeszcze cos zrobic.Kiedys cos mi sie dzialo z klemami i nie masowaly,chcialem odpalic auto zaplon chodzil przekrecalem do zapolonu i tyle,ruszylem klema i dzialalo,zauwazylem rowniez ze mrugaja mi swiatla troche szczegolnie jak nie daje gazu,wiec pewnie to przez te zle masowanie moge miec te bledy bo sie dziala prad i migaja te swiatla,mysle ze to moze byc powiazane duzo czytalem na forum.Klemy ktore mam obecnie sa w kiepskim stanie,kupilem dzis na stacji takie oto nowe 2 klemy http://www.stryjek.pl/klemy/DSCF1025.jpg i chce je zmienic a tu mam problem, nie pamietam juz czy w + czy - ale w klempie mamy tylko miejsce na 2 kable przykrecone srobkami,a w alfie do jednej klemy ida te 2 kabelki przykrecane srobkami,i 3 taki grubszy ktory jest zacisniety takimi blaszkami,po prostu taka juz jest ta klema i jest w niej miejsce na to,pytanie musze kupic inna kleme ? i jak myslicie te problemy moga byc ze soba zwiazane ?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

klemy to trzeba było przeczyścić i słupki na aku kupić jakieś cudeńko do klem i popsikać błędy masz od spadku napięcia czyli klemy masa lub walnięty aku podejrzewam że ciężko do zwykłej klemy Ci będzie przykręcić ta podstawkę więc odpuść
    Kolejna alfa kolejne problemy

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

miałem podobne błędy, jeszcze niskie ciśnienie olleju, niski poziom ładowania, i czasami woda w filtrze paliwa,
    po wyminie aku, ANI RAZU nie było błędu.

Auto
    147 2.0 TS+LPG

Domyślnie

panowie,dzisiaj wyczyscilem porzadnie te klemy ktore są,wszystko rozkrecilem z tej duzej klemy i polsikalem i skrecilem jeszcze chwile podladowalem akumulator ,odpalam auto znowu się bledy pokazaly i potem na dodatek wjechalem szybciej nie chcaca w taki zamarenity snieg,i o dziwo bledy znikly i za chwile znowu wyskoczyly,na dodatek dalej mam to dziwne mruganie,czy to mruganie to osobny problem czy to moze jest powiazane ?i albo mi sie wydawalo albo po tym incydencie cos lekko piszczy w tylnym kole,dodam jeszcze ze te bledy zaczely wyskakiwac pare dni po zmianie kol na zimowe,nie wiem moze to cos ma z tym wspolnego ? mam juz tego auta dosc...

Auto
    147 2.0 TS+LPG

Domyślnie

panowie dodam jeszcze ze akumualtor ktory mam odkupilem na wakacjach od kolegi ktory byl uzywany w oplu zafirze okolo 2 miesiecy,odkupilem go od niego za smieszne pieniadze bo ta zafira zostala tak walnieta ze nadawala sie na zlom,2 miesieczny akumulator odkupilem,i teraz patrze i on ma duzo mniej tych wymaganych ah i ma tez duzo mniejsza moc rozruchowa niz te aku co powinno byc do alfy,teraz nastaly zimniejsze okresy i to moze jest przyczyna tych dziwnych bledow itp ??

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Strzelce Krajeńskie/Kruszwica
    Auto
    ALFA ROMEO 147 1.9jtd

Domyślnie

zasłaby aku brak prądu = cyrki poza tym aku z dobrze walniętego auta też może być dobrze walnięte
    sprawdź miernikiem na odpalonym jakie masz napięcie na aku wina ewidentnie leży po stronie aku lub alternatora
    Kolejna alfa kolejne problemy

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

mówiłem akumulator.

Auto
    147 2.0 TS+LPG

Domyślnie

a to ze na wolnych oborotach mi migaja swiatla to tez tego wina bedzie ? szczegolnie zanim sie auto nie rozgrzeje

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Mrugaja czyli gasna i świecą czy przypadają? Sprawdziłeś napięcie ładowania?

Wysłane z mojego HTC One S

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Podjedz do elektryka i niech sprawdzi aku pod obciązeniem. Wykluczysz jego uszkodzenie.

Na szybko możesz też sprawdzić ładowanie na klemach (długie światła, wentylator do połowy i 4 tys. obr).