Witam serdecznie!
Od dłuższego czasu rozglądam się za weekendowo-wieczornym czasoumilaczem, jednym z pomysłów jest właśnie mocna GTV.
Nie mam niestety za wielkiej wiedzy na temat tych wozów, dopiero zaczynam ją zdobywać, m,in wertując to forum
Trafiłem na ogłoszenia na tablicy - http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#abf1e916c8
Auto wydaje się warte obejrzenia, ale może ktoś kojarzy lub nawet widział i jest w stanie powiedzieć coś więcej. Wiem, że silnik wymagający dbania i solidnych mechaników, i właśnie tu nasuwa się kolejne pytanie - kto w Poznaniu jest godny polecenia by taki samochód sprawdzić/serwisować?
Ile realnie kosztują obecnie gtv turbo w sensowym stanie?
Na co należy szczególnie zwrócić uwagę przy oględzinach, jakieś standardowe bolączki? Czy zakładając znalezienie zadbanej sztuki, warto pchać się w GTV z tym silnikiem, zakładając, że auto nie ma służyć do codziennej jazdy tylko sprawiania przyjemności bez konieczności ładowania wywrotki PLN co chwila? Oczywiście, zdaję sobie sprawę, że koszty będą, to nieuniknione, pytanie tylko czy na akceptowalnym poziomie - obawiam się trochę nadmiernej problematyczności i kosztów, z drugiej jednak strony v6 turbo kusi okrutnie
Z góry dziękuję, za wszelkie porady.