Cześć, się ostatnio umówiłem na środę z mechaniorem i jak zadzwoniłem żeby się o to zapytać, to powiedział, że nie. A wydaje mi się , że trzeba. I nie wiem sam może jeszcze jest czas na zmianę mechanika. Dzieki za pomoc Alfaholicy
Cześć, się ostatnio umówiłem na środę z mechaniorem i jak zadzwoniłem żeby się o to zapytać, to powiedział, że nie. A wydaje mi się , że trzeba. I nie wiem sam może jeszcze jest czas na zmianę mechanika. Dzieki za pomoc Alfaholicy
Może się nie znam, ale wydaje mi się, że stabilizator nie ma wpływu na na zmianę zbieżności.
Jest 156 2,0 TS, miała być GTV V6 2,0 TB, a jest ... kolejna 156 V6
Dobrze Ci powiedział, nie trzeba. Jakbyś wymieniał końcówki drążków kierowniczych, to już tak.
Mechanior ma rację. Co innego końcówki, drążki lub wahacze
Ale Rozrabia
156 1.8 TS SW 2000r LPG Stag
Blue cosmo
Bo przy wymianie górnych trzeba sprawdzić, nie koniecznie korygować. Pytanie było o ustawianie, a nie sprawdzenie.
sprawdzić można zawsze![]()
"Pamiętajmy, Alfę Romeo kupujemy sercem, i podobnie jak w przypadku kobiet, tak samo jest z alfami, serce faceta wybiera tą przy której mu szybciej zabije, a nie koniecznie tą która się innym podoba."
Historia mojej Małej ---> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...a_mirella.html
Było: -Renault Laguna 1.6
-AR 147 1.6 eco
-Nissan Almera 1.4
-Toyota Avensis T270 1.8
Dlaczego dolny wahacz ma zaburzać zbieznosc . a górny juz nie ? Skoro ani na jednym ani na drugim nie ma regulacji
Wysłane z mojego Trooper_X55 przy użyciu Tapatalka
147 powodów do zadowolenia