Koledzy polecicie mi jakieś aku do 147 03' 8v 115KM? Chodzi mi o konkretne modele i przede wszystkim jaką powinien mieć pojemność, bo jakoś nie mogę tego nigdzie znaleźć...
Koledzy polecicie mi jakieś aku do 147 03' 8v 115KM? Chodzi mi o konkretne modele i przede wszystkim jaką powinien mieć pojemność, bo jakoś nie mogę tego nigdzie znaleźć...
Ja dziś musiałem wymienić swój, według katalogu powinien być 74A/740Ah bodajże, kupiłem centre 77/760 trochę za duży i wszedł na styki po wyjęciu plastikowej podstawy, myślę że te 3A nie robią dużej różnicy i aku będzie doładowany. Wcześniej miałem za słaby aku o 10A i ponad 100Ah jak przyszły mrozy auto postało 3 dni i aku wyzionoł ducha. Aha koszt tej Centry 400zł
Ja proponowałbym 74Ah/750A. Ogólnie im większy prąd rozruchu tym lepiej. 77Ah nie polecam, bo jest po prostu za duży i najlepiej do montażu takiego demontować rurę ic-turbina, żeby móc spokojnie włożyć aku, co za wygodne nie jest.
Ja mam Varte SIlver Dynamic 74Ah/750A i mogę polecić.
Na forum polecali też Centrę Futurę.
Ostatnio edytowane przez largo ; 28-01-2014 o 12:02
mam Centre Future 77Ah, 2 rok teraz jej idzie zero problemów i auto ciężko pali
Trochę ciężko jest go włożyć ale przecież się go codziennie nie wyjmuje wiec to w niczym nie przeszkadza
Centra daje Ci 3 lata gwarancji i 2 lata assistance
generalnie powinieneś mieć nie mniej niz 74 i 680 w takim silniuku
ja aktualnie mam Centre Plus na miesto Future polecali mi na długie dystanse.
Ojciec kupil 3 lata temu future do mondeo 05' i jak do tej pory smiga az milo zero problemow wiec chyba sie zdecyduje na taki kolo 74a
Wysłane z mojego HTC Wildfire
Ostatnio edytowane przez czerwcowy0520 ; 26-01-2014 o 14:39
Alfa Romeo 147 JTD 1.9 8V 115KM >>> Alfa Romeo 159 JTDm 1.9 8V 130 KM ~ 155 KM
Za to mnie chyba zrobiono w konia. Jak kupowałem Alfę to była bez aku i musiałem kupić. Po przeszukaniu forum, wyszukiwarki i składaniu porad razem doszedłem do wniosku i kupiłem BOSH 60Ah 540A do silnika 2.0 150KM a z tego co tu czytam, to chyba był zły wybór
. Dodam też że auto pali bez problemu, nawet w takie mrozy co ostatnio były (-18 stopni)
Masz zniszczony lakier w swoim aucie???
Chętnie pomogę
Szczegóły:
http://www.forum.alfaholicy.org/wiel...ml#post1379105