Witajcie, chciałem sobie zobaczyć stan filtra powietrza w mojej Alfie, tylko nie wiem gdzie się on znajduje pomożecie ?![]()
Witajcie, chciałem sobie zobaczyć stan filtra powietrza w mojej Alfie, tylko nie wiem gdzie się on znajduje pomożecie ?![]()
A w instrukcji nie pokazali gdzie on jest ?Na chłopski rozum to wystarczy iść rurą dolotową powietrza... Jak otworzysz maskę to prawy dół, tam masz taką dość dużą czarną puszkę.
Sorki, że zadałem takie głupie pytanie, ale akurat się na samochodach nie znam tym bardziej na Włoskich.
Stoisz przodem do auta, po prawej stronie w dole czarna puszka idz za rurą czarną od przepustnicy w dół![]()
Jest tam jakiś łatwe dojście , żeby zobaczyć samemu stan filtra bez pomocy mechanika ??
Nie ma sensu - kupuj filtr i od razu wymieniaj - jeśli dawno nie wymieniany to roboty może być na godzinę albo dwie bo śruby pokrywy łatwo korodują i są masakryczne do odkręcenia.
AR 156 2,4JTD 136KM '99 Blue Cosmo met.
Nissan Navara 4x4 D22 DoubleCab 2,5TD 103KM '01
Polcomtex.pl - usługi brukarskie
musisz zdjąć część dolotu, zaraz za czarną puszką. Lepiej będzie Ci wykręcać
Dokladnie demontujesz ta rure pomiędzy puszka w której jest filtr a przepływomierzem. Dalej już masz 3 sruby na pokrywie puszki od filtra i latwo dostaniesz się do filtra. 2 minuty roboty.
tego po prawej szukaj pod maska ;]
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
tylko uważaj jeżeli będą przestarzałe śruby żebyś ich nie przekręcił. Piszę profilaktycznie bo ja tak zrobiłem z jedną śrubą i było po ptakach z kilku minut pracy zrobiło się 40, musiałem wspawać nakładkę i dopiero odkręcać. Oczywiście wymieniłem na nowe śrubki.