Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Temat: Kilka spraw z nową GT

awazruk
    Gość

Domyślnie Kilka spraw z nową GT

Hej!

Potrzebuję informacji żeby zrobić kilka rzeczy w mojej nowej GT Mianowicie:

- Z tyłu fotela kierowcy, w jego środkowej górnej części jest taki prostokąt jakby przytwierdzony. Znaczy powinien być ale u mnie lata. Tam są jakieś spinki? A jak tak to wiecie jakie dokładnie?
    - Mam fele takie jak te: http://tablica.pl/oferta/oryginalne-...tml#18c718b071 a na nich Pirelli P Zero Nero czy jakoś tak. 225/40. 2 z nich mam do wymiany i zastanawiam się czy można wrzucić zamiast nich inne opony o większym profilu żeby było bardziej komfortowo? Zmieszczą się w nadkolu?
    - Czy można wrzucić polską nawigację ?

Na razie tyle. Pewnie coś się pojawi w trakcie Z góry dzięki za każdą odpowiedź.

Pozdrawiam,
    Sławek

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Chojnice
    Auto
    159 i 75

Domyślnie

Kup nowe opony 18 stki. ten sam rozmiar. uzywanych nie kupuj bo ciezko dostac w dobrym stanie. to ze maja duzo bierznika to nie znaczy ze sa dobre. najczesciej beda wyzabkowane i bedzie wylo jak w ciagniku jak bedziesz jechal. wiem bo testowalem w tym tygodniu

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    powered by CONMIR
    Auto
    AR GT 1 i 9

Domyślnie

kolega madrze radzi

opona to jedna z wazniejszych rzeczy z zakresu bezp, mozesz miec auto porysowane ze zniszczonym srodkiem itp itd

ale na bezp nie warto oszczedzac (uklad jezdny i hamulocowy) chyba ze chcesz jezdzic GT 80-90km/h ...

Użytkownik Ogier Avatar m4rk
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    166 2.4 JTD 2003r.

Domyślnie

zwlaszcza ze pirelli to opony dla bogatych - sa dobre na 2-3 lata maksymalnie, pozniej do wyrzucenia nawet jak maja duzo bieznika

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Opony oponami
    A ja caly czas nie wiem o jaki prostokat z tylu fotela chodzi

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    powered by CONMIR
    Auto
    AR GT 1 i 9

Domyślnie

tez sie nad tym prostokatem zastanawialem ...

awazruk
    Gość

Domyślnie

Wiadomo, opony tylko nowe. Ale bardziej chodzi mi o to, czy można pomimo felgi 18" kupić takie gumy, które będą w miarę komfortowe biorąc pod uwagę stan naszych dróg Czy zmieści się w nadkole felga 18" i opony większe niż 225/40 (bo taka jest zalecana). Na przykład w 225/45 nie będą trochę większe przez co nie będzie tak twardo?

Co do prostokąta to faktycznie nie jest prostokąt i nie jest w górnej części Znalazłem jakieś zdjęcie w necie. O to miejsce chodzi. To coś tam odpada:

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Przechwytywanie.jpg
Wyświetleń:	713
Rozmiar:	40.0 KB
ID:	123824  
    Ostatnio edytowane przez awazruk ; 08-03-2014 o 21:16

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Aha
    Tak - sa tam spinki
    Niestety dzieciak kopiacy czasem po tym miejscu i umni nieco poluzowal to miejsce
    Wypialem wsszystkie, odciagnalem , poprawilem spinki i wpialem raz jeszcze . Niestety miejsce mocowania spinek w tym " płacie" wyrabia sie i czasem pewnie konieczne by bylo jakies trwalsze przytwierdzenie ich w miejscu

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał awazruk Zobacz post
    Wiadomo, opony tylko nowe. Ale bardziej chodzi mi o to, czy można pomimo felgi 18" kupić takie gumy, które będą w miarę komfortowe biorąc pod uwagę stan naszych dróg Czy zmieści się w nadkole felga 18" i opony większe niż 225/40 (bo taka jest zalecana). Na przykład w 225/45 nie będą trochę większe przez co nie będzie tak twardo?

Co do prostokąta to faktycznie nie jest prostokąt i nie jest w górnej części Znalazłem jakieś zdjęcie w necie. O to miejsce chodzi. To coś tam odpada:

co do opon czasami przy 225/40 lubi już opona przytrzeć nadkole więc zwiększając profil będzie tylko gorzej.
    Gdybyś miał zamiar sprzedać te felgi ikupić coś mniejszego aby było bardziej komfortowe, daj znać ustawiam się jako 1 w kolejce

awazruk
    Gość

Domyślnie

co do opon czasami przy 225/40 lubi już opona przytrzeć nadkole więc zwiększając profil będzie tylko gorzej.
    Kurde, tak myślałem. Na szczęście jeździmy tylko w dwójkę