Panowie od około tygodnia mam problem z moim autkiem Fiat Bravo 2.0 Mjet (wiem że nie 159 ale silnik i ecu chyba te same) auto jest po sofcie i usunięciu EGR u Cinka:
Na początku miałem objaw problemów z Immo tzn nie gasła mi kłódka od kluczyka, przez co nie szło odpalić auta. Odpalenie awaryjne z karty kodowej działało. Mechanik powiedział mi że może być problem z antenką od immo więc kupiłem ją i wymieniłem. Niestety problem nadal pozostał i doszedł niestety kolejny.
Obecny problem wygląda tak:
Auto rano potrafi odpalić bez problemu kontrolki się zapalają, niestety po odpaleniu wywala mi check engine nie ma żadnego trybu awaryjnego itd. Z kolei kolejnego dnia lub kilka godzin później po przekręceniu kluczyka kontrolki się zapalają ale nie zapala się w ogóle kontrolka "check engine". Przez co wywala błąd komunikacji z ECU po podłączeniu Fesa i auto kręci ale nie odpali.
Nie patrzcie na błąd aku i filtra bo je rozłączyłem i skasowałem w Fesie nie zrobiłem screena bez nich.
Rozłączałem wtyczki od ECU bo myślałem że może jakiś pin się źle wpięty czy coś, ale poprawy brak. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i wszystko jest w porządku. Na sobotę umówiłem się z Jacą z Autexu i podłączymy auto pod Examiner.
Auto obecnie stoi w garażu i czeka na diagnozę usterki. Na dniach postaram się podrzucić zdjęcie z nr ECU.