Witam
Posiadam GT z 2005 roku silnik 1,9 jtd 150 KM seria u mnie czip na 180 KM.
Padła lewa krótka półośka ta co wchodzi w skrzynie biegów. Mam pytanie od jakiego modelu będzie pasowała ta cześć.
Dziekuje za pomoc
Witam
Posiadam GT z 2005 roku silnik 1,9 jtd 150 KM seria u mnie czip na 180 KM.
Padła lewa krótka półośka ta co wchodzi w skrzynie biegów. Mam pytanie od jakiego modelu będzie pasowała ta cześć.
Dziekuje za pomoc
Od alfy gt JTD. A co padlo? krzyzak? Zmienialem ostatnio gume na polosi od strony skrzyni i wiem conieco. Moze sam krzyzak ci padl tylko? Kup nowy i po problemie
ja powiem że nie zawsze wymiana samego krzyżaka pomoże, ja w poprzednim aucie (Focus 1.6 tdci) też miałem uszkodzony przegub wewnętrzny (krótka półoś) i dopiero wymiana całego przegubu wyeliminowała usterkę
ale swoją drogą pisząc że padła półośka masz na myśli że ją ukręciłeś czy telepie autkiem ?
w chipowanym JTD 16v problemu z półosiami to norma![]()
Jak długo tak jeździsz to szykuj się na wymianę również kielicha.
Omen Ty jeździłeś zachipowanym JTD. Masz jakiś patent na te półośki, czy po prostu trzeba się przygotować na częstszą wymianę?
Częsty przegląd z wymiana smaru.
Jest to specjalny smar tutela mrm zero.
Jedno jest bardzo ważne wymieniać odrazu jak minimalnie zaczyna drzec inaczej trzeba będzie wymieniać tez kielichy.
zchipowany silnik to nie problem, najwiecej problemów powstaje gdy zawias jest obnizony, zmienia sie kąt pracy tripoda, który nie powinien pracować w przechyle wiekszym niz 15'.
Gdzie kielich można dostać? Bo właśnie ja mam do wymiany kielich.. ale na prawej półośce
W ASO tylko oryginały. Zamienników brak.
nie byłbym taki pewny...
ale na prawa strone niestety tylko oryginał, bo jest z długa półosią.
pzd.