Jak wyżej
Napiszcie proszę co dokładnie oznaczają te błędy i wszystko co się z nimi wiąże :?:
Jak wyżej
Napiszcie proszę co dokładnie oznaczają te błędy i wszystko co się z nimi wiąże :?:
P0235 "Czujnik A wspomagania turbosprężarki - usterka"
P0236 "Czujnik A wspomagania turbosprężarki - sygnał poza zakresem/wydajność"
Na "chłopski" rozum przeładowanie przez usterkę turbiny, a ja się zaczynam coraz bardziej skłaniać ku temu czujnikowi w kolektorze chociaż mi zupełnie inny błąd wyskakiwał wtedy. Turbina może siadła. Wróżenie z fusów :|
a jakiś dokładniejszy opis?? i przyczyny powstawania tych błędów
sprawdź czujnik ciśnienia doładowania , zapycha się sadzą z egr i trzeba czasem czyścićNapisał kamko25
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Dwie sprawy
1. Czyściłem ten czujnik bo faktycznie był zbrudzony sadzą, ale po wyczyszczeniu nadal nic.Pozatym myślę że gdyby był uszkodzony to wyszedł by błąd na kompie.
2.Według kompa którym sprawdzano mi auto to
P0235 błąd czujnika ciśnienia doładowania
P0236 uszkodzony zawór ciśnienia doładowania
Ja mam ten drugi błąd, więc zamontowałem nowy zawór i dalej błąd się pojawia.
Uważam że gdyby czujnik był uszkodzony to byłby ten pierszy błąd a ja go nie mam.
Kolego sądzę że gdyby to była wina tego czujnika to komp wskazywał by błąd P0235 a ja takiego błędu nie mam czyli czujnik prawdopodobnie jest dobry.Napisał Matt21
Chyba że błąd który jest u mnie P0236 też jest spowodowany tym czujnikiem to ja się poddaję :?
Te błędy są ze soba ścisle powiązane - jesli bedzie uszkodzony czujnik ciśnienia (będzie przekłamywał ale działał) doładowania to może występowac błąd P0236Napisał kamko25
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)