Witam
Mam problem z moim autkiem odnośnie zbyt dużego ciśnienia na przelewach paliwowych i od razu mówię że nie jest to wina wtryskiwaczy. Problem polega na tym że koniec przelewu trafia do rozdzielacza paliwa tylko że na jego wejściu pojawia się ciśnienie i paliwo z przelewów nie jest w stanie przeciś tego, co z kolei prowadzi do przecieków z wężyka łączących ostatnie wtryski. Dodam tylko że na początku myślałem że może być to wina rozdzielacze że w srodku może być jakiś zaworek zwrotny który się popsuł i przepuszcza ale po rozkręceniu okazuje się że nic tam nie ma. Mierzyłem też ciśnienie przed wejściem do filtra paliwa 1 bar wiec raczej normalnie. Wymieniłem też zaworek z przelewu nadmiaru z filtra paliwa. No i oczywiście sprawdziłem też powrót do baku w zasadzie to dmuchałem w niego no i idzie chociaż trochę ciężko. Nie wiem teraz co mam z tym zrobić czy coś jest z tym powrotem, czy powinno być ciśnienie na tym rozdzielaczu, wymieniałem węże przelewowe na nowe 3,2 może mają tam być jakieś inne. Naprawde nie wiem co robić i proszę o fachową pomoc![]()