Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Luzy na kole. Od strony kierowcy.

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo 147 jtd

Domyślnie Luzy na kole. Od strony kierowcy.

Witam
    W mojej Alfie ostatnio wymienilem komplet wahaczy. Po wymianie pojechalem na zbieznosc.Jednakze po ustawieniu auto sciagala mocno na lewa strone.Wrocilem do nich i podniesli mi auto na podnosnik. Z prawej strony od kierowcy kolo mialo lekkie luzy. Dzisiaj pojechalem do mechanika ( mieszkam tymczasowo w uk ) Wiec to taki mechanik , ktory prowadzi swoja dzialalnosc w garazu. Zadzwonil do mnie i powiedzial , ze wszytko posprawdzal i nie ma zadnych luzow. Wiec zaskoczylo mnie . Poniewaz pare dni temu byly. Stwierdzil ,ze najprawdopodobniej moze to byc przekladnia maglownicy , ze czasem jest tak , ze sie zacina i dlatego sa luzy. Jednakze nie byl do konca nie by;l przekonany o swojej diagnozie. Dlatego pytam was. W aucie zostalo wymienianie cale przednie zawieszenie. Czy sadzicie , ze ten problem wlasnie tkwi w przekladni maglownicy?

Dziekuje z góry za Odpowiedz.
    Pozdrawiam

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Endrjus
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa Romeo 166 '04 2,4 JTD 20V 175 KM

Domyślnie

Niech sprawdzi drazki kierownicze i koncowki moze tam masz luzy.
    Była Lancia...był Fiat...byla Alfa było Cabrio
    Wróciła Alfa a Ferrari i Maserati ne emeryturze...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    147 1,6t-spark 00r

Domyślnie

Pewnie będą to drążki kierownicze, występują wewnętrzne i zewnętrzne czyli 4szt, pisze o tym bo sam kiedyś nie wiedziałem że pod tą osłoną jest drążek. Można sprawdzić też łożysko i oczywiście całość zawieszenia którą robił, może czegoś nie dokręcił.

Opony nie są gdzieś ścięte krzywo po tym jak jeździłeś na rozwalonym zawieszeniu? Bo przez nie może cię ściągać.

Auto
    Alfa Romeo 147 jtd

Domyślnie

zawieszenie sprawdzal i mowi , ze w zawieszeniu jest wszytko ok. Opony sa nowe , a kola wywazone. Umowilem sie z Mechanikiem , ktory wymienial mi jedna strone wahaczy. Niby on tez twierdzi , ze zle mi zbieznosc ustawili, ale to nie tlumaczy luzow w kole , ktore raz sa , a raz ich nie ma. Powiem mu , zeby sprawdzil drazki kierownicze.

Auto
    Alfa Romeo 147 jtd

Domyślnie

Witam > dzisiaj bylem u mechanika. Oczywiscie brak diagnozy. samochod nie ma luzow na kolach . Wszytko w zawieszeniu jest ok. Mimo ustawienia zbieznosci auto sciago w lewo .Jedyne co sam ustalilem to , ze lewe kolo od strony kierowcy jest blizej blotnika niz od strony kierowcy. Czy ktos wie Co to moze byc . Zaznaczam , ze auto jezdzilo prosto . Po jakims czasei byly luzy na kole wiec zostaly wymienione wahacze.