Na pewno passata nie zamierzam b6 kupić z powodu braku jakichkolwiek dostępnych normalnych silników. 1.9tdi 105km to jakiś kiepski żart, a za tsi podziekuję. Kolega już miał remont po zerwaniu łańcucha (niewymienialnego).
Ktoś wyżej napisał, że avensis jest ciut cichsza...hmm. Jechałem 2.2d4d i jest tak jakoś dziwnie, zresztą chciałem kupić taką, ale ostrasza mnie piezloelektryczny wtryskiwacz. Accord? Golasy, brak silników, benzyna słabiutkie, nawet te 190 KM ledwo jedzie, nie ma mocy jak nie pokręcisz. A diesel i do tego wyposażony kosztuje naprawdę spore pieniądze. Nie warto tyle dawać.
Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że jechałem wczoraj bmw 530i z 2000r. było w środku bajecznie cicho, prócz momentów przyspieszania, a tak przy 160-180 da się normalnie rozmawiać.
I jeszcze jedno: czy alfa 159 jest tak nisko zawieszona, że przez progi ma problem przejechać? Jechała przede mną dziś taka i ewidentnie przywaliła czymś u dołu przy prędkości 20km, próg był taki wyższy z polbruku.
Czy ktoś mógłby (na pewno macie smartfony

) wgrać jakąś aplikację i przy okazji, gdy będzie jechał zmierzyć poziom dB przy 100 i 140kmh? Dzięki z góry