przy odpalaniu chwilke klekocze mam pytanie czy zestawy do regeneracji coś dają i jeżeli tak to na allegro są zestawy i panewki co wymienić?jeszcze pytanko czy ktoś to robi w okolicach Opola?
przy odpalaniu chwilke klekocze mam pytanie czy zestawy do regeneracji coś dają i jeżeli tak to na allegro są zestawy i panewki co wymienić?jeszcze pytanko czy ktoś to robi w okolicach Opola?
O ile mi wiadomo "regeneracja" wariatora za pomocą tego zestawu naprawczego jest skuteczna przy niewielkim jego zużyciu.
Nowe wariatory około 700 zł., Wrrr
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Ja w przyszłym tygodniu zaryzykuję i spróbuję zregenerować wariator mimo, że już dosyć mocno tyrkocze szczególnie na rozgrzanym silniku. 30zł na części a może się uda zaoszczędzić te 700Tyle, że za robotę nie płacę bo sam robię.
Powodzenia ! :-)
pamiętaj o nowym pasku rozrządu
mogę Ci wysłać![]()
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Zestaw naprawczy wariatora to leczenie syfa pudrem.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Poszukaj w moich tematach,wiele razy pisałem
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
daj znać czy coś pomógł ten zestaw naprawczy![]()
no i stało się... rozebrałem wariator i wymieniłem tą sprężynkę. Zdziwiłem się trochę bo okazało się, że już tam siedzi ta podkładka teflonowa. Czy fabrycznie też była montowna??
Mimo, że trybiki były w stanie idealnym nie zauważyłem zbytniej poprawy po "naprawie".
Czy to normalne, że wariator stuka na zimnym silniku zaraz po odpaleniu i jak silnik złapie 90st? Bo może na ciepłym to nie wariator stuka, tylko popychacze?
Ostatnio edytowane przez misio1 ; 23-06-2014 o 12:18
Wariator sprawny w ogóle nie powinien stukać, początkowe objawy rozwalonego wariata to klekot KILKA sekund po odpaleniu i spokój. Możliwe że na ciepłym słychać u Ciebie popychacz. Czy to taki dźwięk ?
~ taka była piękna ! :C