Witam kolegów, postanowiłem założyć nowy temat gdyż po przeczytaniu tematów na temat dołożenia szyb tył postanowiłem doposażyć swoją AR w elektryczne szyby, na początku wydawało się wszystko proste, kupiłem wszystkie graty od tego samego modelu i roku po założeniu wiązki el. w tył i przód kierowcy okazało się ze działa tylko przód, sprawdziłem kostki i brak po 3 piny na tył,dodam że we wtyku do centralnego było 4 piny a w nowej wiązce ta sam wtyk i była 2 z 4 pinów ale wszystko działa (centralka) szyby na krótko działają bo musiałem je jakoś zamknąć , szukałem przekaznika jak było opisane tematach i pod schowkiem było jedno miejsce na przekaznik i bezpiecznik pierwszy od prawej ale jak zamykam przednie szyby to pykanie jest nie w przekaniku tylko w takim jak by dużym brązowym sterowniku na dwie kostki znajduje się to na lewo od tych przekazników tych pod schowkiem, i teraz pytanie gdzie prowadzić przewody z tylnych drzwi i przednich żeby to udało się uruchomić bo przycisk LOCK też nie działa , może wie ktoś co gdzie i jak podłączyć bo z przeczytanych tematów które znalazłem to jakoś nie pasują mi proszę o jakieś podpowiedzi i wskazówki dzięki bardzo pozdrawia.