Witam!
Po raz kolejny pojawiam się z problemem z moją 145
Auto mam dwa tygodnie, odkąd go kupiłem zauważyłem takie 'kliknięcie/stuknięcie' w momencie naciśnięcia pedału gazu lub odpuszczenia. Ponadto sprzęgło szumiało gdy się je wciskało stojąc (ponoć łożysko oporowe). Objawy te miałem często, jednak nie za każdym razem. Jak dotąd zbagatelizowałem z myślą uzbierania kasy na naprawy.
A do rzeczy: od paru dni auto strasznie telepało tocząc się na biegu na niskich obrotach, raz mniej raz bardziej. A wczoraj to już nie było telepanie tylko powtarzające się stukanie (dźwięk taki sam jak wcześniej opisany stuk przy dodaniu/ujmowaniu gazu) tylko powtarzający się. Hałas na całą ulicę. Udało mi się to uwiecznić na filmie: https://www.youtube.com/watch?v=kpNKZvR_QRE (zaczyna się ok. 16 sekundy)
Dodam że dzieje się to tylko przy puszczeniu pedału gazu, stuki mają tym większą częstotliwość im szybciej jadę, i ustają po wciśnięciu sprzęgła.
Mechanik telefonicznie dał wyrok koła dwumasowego... Czy to na 100% to? Dodam że w aucie mam walnięty przegub przy kole, czy możliwe że walnął też przy skrzyni i tak stuka?
Dzięki za wszelkie rady... jeśli to dwumas to wiecie może gdzie to można w dobrej cenie i dobrze zrobić we Wrocławiu?