Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: Problem z ABS - kontrolka

bodzio_piotr
    Gość

Domyślnie Problem z ABS - kontrolka

Irytuje mnie ABS, raz działa drugi raz świeci się cały czas kontrolka od ABS i nie działa, a już o świecącej kontrolce podczas naciskania hamulców nie wspomnę. Ale najlepsze że hamulec cały czas jest, cały czas silny, więc nie wiem gdzie szukać przyczyny świecącej się kontrolki hamulca przy naciskaniu pedału. Zbliża się przegląd będzie trzeba żarówki wykręcić he he

PS. Siwy zabij mnie ale zgubiłem twój numer, zmieniałem fona i chyba nie miałem zapisanego numeru na karcie SIM, podeślji mi smsem swój numer jak możesz, dzięki.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 14-02-2009 o 09:14

siwy144
    Gość

Domyślnie

Z tym ABS może ktorys czujnik świrowac albo kabel od klockow gdzies jest przetarty i daje bledny sygnal :/

bodzio_piotr
    Gość

Domyślnie

O nie chciałem dostać ostrzeżenie to nie zakładałem nowego tematu, ale dzięki za założenie.
    Nie mam czasu za bardzo żeby posprawdzać wszystkie czujniki, nawet nie wiem gdzie tego szukać. Jakby mi ktoś pokazał zdjęcie w którym miejscu to jest i jakie mają być pomiary to 15 minut i pomierzone. A co może być przyczyną świecącej kontrolki od hamulca nie od ABS, przy naciśnięciu pedału zapala się i od razu gdy pedał puszczam to gaśnie.

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał bodzio_piotr Zobacz post
    O nie chciałem dostać ostrzeżenie to nie zakładałem nowego tematu, ale dzięki za założenie.
    Nie mam czasu za bardzo żeby posprawdzać wszystkie czujniki, nawet nie wiem gdzie tego szukać. Jakby mi ktoś pokazał zdjęcie w którym miejscu to jest i jakie mają być pomiary to 15 minut i pomierzone. A co może być przyczyną świecącej kontrolki od hamulca nie od ABS, przy naciśnięciu pedału zapala się i od razu gdy pedał puszczam to gaśnie.
    swieconca sie kontrolka od hamulca czujnik ktory jest w nakrętce zbiornika płynu ja go mam odpięty bo się zepsuł lub mało płynu sprawdz to a czujniki ABS są przykręcone z tyłu koła za tarczami widać kable a jaką mają miec wartosc to niewiem pozdrawiam

Alfa i jej ochroniarz

bodzio_piotr
    Gość

Domyślnie

Okey sprawdzę ten czujnik przy nakrętce zbiornika płynu, a wystarczy go zmostkować jakby to była przyczyna?? Ale mi bardziej chodziło o przewody od czujników abs gdzieś w komorze silnika, z tyłu przy kole nie ma gdzie się podłączyć miernikiem, chyba że tam jakaś wtyczka jest.

ViP Romeo Avatar peteja_43
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    AR 166 2.4JTD 2001r.

Domyślnie

Cytat Napisał bodzio_piotr Zobacz post
    Okey sprawdzę ten czujnik przy nakrętce zbiornika płynu, a wystarczy go zmostkować jakby to była przyczyna?? Ale mi bardziej chodziło o przewody od czujników abs gdzieś w komorze silnika, z tyłu przy kole nie ma gdzie się podłączyć miernikiem, chyba że tam jakaś wtyczka jest.
    Nie jestem pewien ale od czujnika ABS idzie kabel a na koncu jest kostka tam pomierzysz

Alfa i jej ochroniarz

siwy144
    Gość

Domyślnie

Piotrek kostki sa napewno moge być pod fotelem lub gdzieś pod dywanem w bagazniku. własnie jak bedzie zmostkowany ten kabel od czujnika to bedzie kontrolka sie palic bo jest przejscie.

bodzio_piotr
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał siwy144 Zobacz post
    Piotrek kostki sa napewno moge być pod fotelem lub gdzieś pod dywanem w bagazniku. własnie jak bedzie zmostkowany ten kabel od czujnika to bedzie kontrolka sie palic bo jest przejscie.
    Ale o mostkowaniu czujnika to mówimy o czujniku w zbiorniczku płynu hamulcowego, od abs-u nie chce nic mostkowac

siwy144
    Gość

Domyślnie

Ja tez mowie o tym czujniku z zbiorniczka. Właśnie dziś też mialem z nim jaja w 155 zaswieciło mi sie w trasie pobocze a tu wsio ok stan odłaczyłem go narazie jutro sprawdze

bodzio_piotr
    Gość

Domyślnie

Czyli po prostu się go wypina i po problemie, on nie ma mieć przejścia tylko ma mieć przerwę. Ok sprawdzę to kiedyś, he he Ja gdzieś mam ten czujniczek z poprzedniej alfy ale gdzie ja go znajdę hehe To już wszystko wiem, dzięki za pomoc.
    Jak kiedyś to sprawdzę, to odpiszę żeby ktoś inny gdy będzie miał podobny problem to będzie wiedział co zrobić.
    Ostatnio edytowane przez bodzio_piotr ; 17-02-2009 o 21:58