Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem alfy, jest to mój pierwszy model tej marki i jak na razie pasuje mi idealnie.
Wiem, że fabrycznie jest funkcja follow me home, ale to nie to co potrzebuję. Mam pytanie czy jest możliwość metoda 'zrób to sam' przeprogramowania czy też dolutowania czegoś do centralnego zamka, aby po wciśnięciu zamykania na pilocie kierunki świeciły się dłużej niż 3 sekundy?
Drugie pytanie, czytałem już dużo o podświetlenie przestrzeni na nogi i wiem, że najprościej i najlepiej jest poprowadzić prąd z podsufitki, jednak mam pytanie czy ktoś przypadkiem nie znalazł miejsca w którym idzie prąd w tamtą strone gdzieś niżej, np przy bezpiecznikach (głównie chodzi mi o stopniowe przygaszanie i zapalanie się świateł).
A i o swoich gustach proszę nie pisać, bez sensu robić offtop.
Trzecie pytanie, bardzo często mam problem z wrzuceniem wstecznego. Objawia się to jakby blokadą drążka. Dopiero gdy przetocze samochód kawałek do przodu, wsteczny wskakuje bez problemu, jednak czasem nie ma możliwości wykonania ruchu do przodu i skutkuje to 'dentystą' w skrzyni... Czego to może być wina i jak się tego pozbyć? Sprzęgło robił poprzedni właściciel całkiem niedawno...
Czwarte pytanie, zamontowałem sobie ostatnio ledowe lampy pod rejestracją oraz postojowe, niestety dopiero po fakcie spostrzegłem, że jest problem z błędami. Wyczytałem tylko, że to wina tego 'canbus'. Pytanie moje, czy da się jakoś wyłączyć powiadomienie o spalonych żarówkach? Kabelek mam, program też się znajdzie więc teraz tylko proszę o odpowiedź
Na razie tyle pytań.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.