Czy może orientujecie się jaki jest koszt podpięcia alfy pod komputer u mechanika?
Czy może orientujecie się jaki jest koszt podpięcia alfy pod komputer u mechanika?
Nie możesz poprosić kogoś z forum??. A nie od razu mechanik... Będzie okazja do poznania, niejeden z szanownych tu forumowiczów, może okazać się więcej pomocny. Ceny mogą być różnie, myślę, że 100 trzeba wyłożyć.
Ostatnio edytowane przez bad_tempered ; 30-07-2014 o 16:17
Tyle co kupno niebieskiego kabla, a nawet więcejKabel będziesz miał na wieczność, a mechanik za każdym razem weźmie 50-100 zł.
Zainteresuj się kablami, zobaczysz ile jego kupno ma zalet. Myślę, że ten kto ma przysłowiowe dwie ręce poradzi sobie z jego instalacją (mi się akurat z automatu zainstalowały sterowniki od niego, inni muszą trochę pokombinować).
a jak nazywa się dokładnie taki kabel i oprogramowanie oraz gdzie go podłączyć w samochodzie?
Zalecam opcję szukaj. Wszystko od A do Z jest opisane na tym forum. Jak dla mnie temat do usunięcia.
a tak w skrócie
kabelek raz - http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-e...tyku-obd2.html
jak chcesz jeszcze pogrzebać w innych rzeczach ( np inspekcja serwisowa , deska , licznik i takie tam inne ) to do tego jeszcze elm327 ( ok 40zł chyba na teraz )
program najbardziej chyba popularny MES / FES
mes i fes to samo - dawna nazwa fes została po jakimś czasie zmieniona na mes
fes - fiat ecu scan
mes - multi ecu scan
licencja - ok 200zł
brak licencji - google itp
gniazdo masz po lewej stronie kierownicy tam gdzie bezpieczniki - pod pokrywą plastikową
dziękuję , dobranoc