Witam. Jestem nowy na forum, Miesiac temu kupiłem pierwsza moja Alfe. Nic wczesniej nie wiedzialem o alfach, oprocz tego ze czesci sa drogie. Jednak zawsze podobał mi sie wyglad auta. Teraz dochodze do wniosku, ze popelnilem blad kupujac tą Alfe ktora kupilem. Kupujac nie sprawdzilem wczesniej auta. Prosze nie piszcie mi teraz ze trzeba było sprawdzic i tak dalej. Stało sie. Po tygodniu przestala dzialac zarowka, ok wymienilem. Dalej pojawiły sie jakies szarpania przy ruszaniu, biegi ciezko wchodziły, jakby trzyma sprzegło. Wczoraj od tak wycieraczki zdechły, poprostu wogole nie działaja. Na tej wyspie sa tylko dwa serwisy Fiata. Pojechalem do jednego z nich ,powiedzialem ze chce go podłaczyc pod kompa i niech mi powiedza co jest nie tak. Facet zasiadl w aucie podlaczyli po 10 minutch stwierdził ze nie moze nic odczytac, powiedział ze musze kupic jakis xysensor w skepie z czesciami Znam angielski jednak niektorych technicznych slow nie rozumie. Ale nie zachwile mowi ze trzeba kupic front wiper motor. Powiedzial ze w tych modelach co jakis czas sie zużywa i trzeba kupic bo bez tego nic nie zrobie nawet wycieraczek. Chciałem sie zapytac czy to normalne jest co on mowi, a jak tak to jaka polska nazwa jest tego front wiper motor?