Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Znikające cyfry na liczniku kilometrów...

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie Znikające cyfry na liczniku kilometrów...

Ciao!
    Zniknęły mi (kilka tygodni temu) i już nie wróciły cyferki na wyświetlaczu kilometrów (przebieg total i przebieg od ostatniego kasowania). Czy ktoś spotkał się już z tym problemem? Jak zdemontować cały panel z zegarami, żeby zajrzeć do środka?
    Przechodził ktoś przez to?

Superjahu007
    Gość

Domyślnie

Proszę uzupełnij profil o dane samochodu .

Kayrol
    Gość

Domyślnie

Tak sie dzieje jak ktoś cofał linik 100%

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wojsaw
    Mieszka w
    Kołbaskowo/Szczecin
    Auto
    AR 166 3.0 V6

Domyślnie

Szerszeń niewiem czy ktoś cofał licznik czy nie ale demontaż licznika to dwa wkręty i paski śrubokręt z tyłu trzy kostki . Kierownicę opuść w dół na maksa licznik ja wyciągałem z prawej strony póżniej tylko mały śrubokręt krzyżakowy i sprawdź taśmę łączącą wyświetlacz z płytką. Powodzenia. Zdjęcia na forum.

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    Ale to był proces stopniowy, znikały po kolei słupki.
    Nie mówię, że nie było kręcone, ale przebieg w miarę realny '99 -> 220 tys., stan wręcz idealny.

---------- Post dodany o godzinie 10:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:11 ----------

Cytat Napisał wojsaw Zobacz post
    Szerszeń niewiem czy ktoś cofał licznik czy nie ale demontaż licznika to dwa wkręty i paski śrubokręt z tyłu trzy kostki . Kierownicę opuść w dół na maksa licznik ja wyciągałem z prawej strony póżniej tylko mały śrubokręt krzyżakowy i sprawdź taśmę łączącą wyświetlacz z płytką. Powodzenia. Zdjęcia na forum.
    Gdybyś był tak miły - gdzie są te zdjęcia? Szukałem i ni huhu nie znalazłem :/

smuz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kayrol Zobacz post
    Tak się dzieje jak występuje słabe przewodzenie na drukach licznika 100%

Teoria z cofaniem jest śmieszna poprostu.Temat walkowany opcja szukaj pomoze.To bardzo czesta awaria 166. pomaga rozbebeszenie licznika i przeczyszczenie wszystkiego ale uwazaj to dosc skomplikowane dzialanie i moze zakonczyc sie brakiem stanu kilometrow.

franz
    Gość

Domyślnie

Kolego ja również mam 166 i tez niski przebieg a patrząc po stanie lakieru i tapicerki nie wyglada na samochód majacy nawet 250 tys. A cyferki tez mi czasami znikaja ale przewaznie tylko ta pierwsza i tylko z tego miedzyczasowego przebiegu. Myśle ze przy rozmiarach silnika 2,5 czy 3,0 ludzi juz nie robili takich przebiegów jak w dieslach.... dlatego kupiłem mocną benzyne POzdrawiam

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał franz Zobacz post
    Kolego ja również mam 166 i tez niski przebieg a patrząc po stanie lakieru i tapicerki nie wyglada na samochód majacy nawet 250 tys. A cyferki tez mi czasami znikaja ale przewaznie tylko ta pierwsza i tylko z tego miedzyczasowego przebiegu. Myśle ze przy rozmiarach silnika 2,5 czy 3,0 ludzi juz nie robili takich przebiegów jak w dieslach.... dlatego kupiłem mocną benzyne POzdrawiam
    Chcę to naprawić, bo Alficzka idzie na sprzedaż. A znikające cyferki to od razu podpadziocha :/

---------- Post dodany o godzinie 10:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 10:10 ----------

To gdzie znaleźć te zdjęcia z demontażu?
    Dwie śrubki odkręcone (na górnej płaszczyźnie licznika), ale on i tak nie chce wyjść :/

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wojsaw
    Mieszka w
    Kołbaskowo/Szczecin
    Auto
    AR 166 3.0 V6

Smile

Wyjdzie wyjdzie ale trzeba się pomęczyć ja podważałem w kółko ciągnąc do siebie .