Czy ktoś z Was wymieniał u siebie znaczek na masce? Mój jest strasznie wyblakły od słońca i chciałbym go wymienić. Widziałem na allegro że są mocowane na dwa kołki i zapewne jakiś klej. W jaki sposób się go pozbyć i gdzie najlepiej go nabyć ;D
Czy ktoś z Was wymieniał u siebie znaczek na masce? Mój jest strasznie wyblakły od słońca i chciałbym go wymienić. Widziałem na allegro że są mocowane na dwa kołki i zapewne jakiś klej. W jaki sposób się go pozbyć i gdzie najlepiej go nabyć ;D
Ja kolego wymieniałem znaczek w swojej belli i za pierwszym podejściem chciałem podważyć znaczek płaskim śrubokrętem ale to nic nie dało tylko rysowałem ten chromowany grill. I stwierdziłem że odkręcę cały grill i kluczem nasadowym zacząłem odkręcać i upss śruba pękła!!! i grill z jednej strony odstawał. Całe szczęście że nie kupiłem jeszcze znaczka bo chciałem sprawdzić czy zdejmę go. I zamówiłem cały grill ze znaczkiem na allegro od AVANTI_SP_Z_O_O za 170zł.
P.S.
Jak wymieniałem grill to potem wszystkie śruby od starego grilla ukręciłemtak były zapieczone.
" - elegancka pomiędzy sportowymi
- sportowa pomiędzy eleganckimi
- fascynująca piękność w segmencie E"
Właśnie o to się bałem że zaraz coś pójdzie nie tak i będą dodatkowe koszta... Może również spróbuję go najpierw odkręcić a jak nie da rady to pozostaje cały grill... Tak czy inaczej dzięki za podpowiedź i liczę że ktoś jeszcze opisze swoje zmagania w tym temacie![]()
Witam,
Przedni znaczek jest mocowany tylko na kleju. Trzeba probowac go delikatnie odkleic. Sruby od calego grilla faktycznie ukrecaja sie w momencie.
Tylko nie podważaj znaczka żadnym śrubokrętem, najlepiej to trochę potrzymać cały gril w ciepłej wodzie żeby klej zmiękł i wtedy na grillu pod znaczkiem jest dziura, wkładamy tam jakiś śrubokręt i po prostu wypychamy znaczek, możemy go też rozwiercić i wydzierać na zewnątrz.
Ostatnio edytowane przez sqadak ; 20-02-2009 o 19:02
Ja wymieniałem wczoraj grill i bez żadnych problemów odkręciłem śruby... Zarówno grill jak i znaczek był po przejściach także siedział tam zapewne od nowości.
ja kiedyś jak robiłem coś dłużej pod maską też odkręcałem scudetto żeby się w głowe co chwila nie uderzać ;] odkręciło sie tak jakbym przed chwilą dokręcał ;] pozdrawiam ;]