Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Znaczek przedni

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie Znaczek przedni

Czy ktoś z Was wymieniał u siebie znaczek na masce? Mój jest strasznie wyblakły od słońca i chciałbym go wymienić. Widziałem na allegro że są mocowane na dwa kołki i zapewne jakiś klej. W jaki sposób się go pozbyć i gdzie najlepiej go nabyć ;D

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Ja kolego wymieniałem znaczek w swojej belli i za pierwszym podejściem chciałem podważyć znaczek płaskim śrubokrętem ale to nic nie dało tylko rysowałem ten chromowany grill. I stwierdziłem że odkręcę cały grill i kluczem nasadowym zacząłem odkręcać i upss śruba pękła!!! i grill z jednej strony odstawał. Całe szczęście że nie kupiłem jeszcze znaczka bo chciałem sprawdzić czy zdejmę go. I zamówiłem cały grill ze znaczkiem na allegro od AVANTI_SP_Z_O_O za 170zł.

P.S.
    Jak wymieniałem grill to potem wszystkie śruby od starego grilla ukręciłem tak były zapieczone.

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

Użytkownik Ogier Avatar sQun49
    Mieszka w
    Szewce k/Kielc
    Auto
    166 2.5 V6 + LPG

Domyślnie

Właśnie o to się bałem że zaraz coś pójdzie nie tak i będą dodatkowe koszta... Może również spróbuję go najpierw odkręcić a jak nie da rady to pozostaje cały grill... Tak czy inaczej dzięki za podpowiedź i liczę że ktoś jeszcze opisze swoje zmagania w tym temacie

Jurcio_8v
    Gość

Domyślnie

Witam,

Przedni znaczek jest mocowany tylko na kleju. Trzeba probowac go delikatnie odkleic. Sruby od calego grilla faktycznie ukrecaja sie w momencie.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Przemyśl- okolice
    Auto
    166 2,4JTD 150KM, 159 2,0JTDM 170KM, Giulietta 2.0 140KM

Domyślnie

Tylko nie podważaj znaczka żadnym śrubokrętem, najlepiej to trochę potrzymać cały gril w ciepłej wodzie żeby klej zmiękł i wtedy na grillu pod znaczkiem jest dziura, wkładamy tam jakiś śrubokręt i po prostu wypychamy znaczek, możemy go też rozwiercić i wydzierać na zewnątrz.
    Ostatnio edytowane przez sqadak ; 20-02-2009 o 19:02

krolik_AR156
    Gość

Domyślnie

Ja wymieniałem wczoraj grill i bez żadnych problemów odkręciłem śruby... Zarówno grill jak i znaczek był po przejściach także siedział tam zapewne od nowości.

Siafal89
    Gość

Domyślnie

ja kiedyś jak robiłem coś dłużej pod maską też odkręcałem scudetto żeby się w głowe co chwila nie uderzać ;] odkręciło sie tak jakbym przed chwilą dokręcał ;] pozdrawiam ;]