Witam dziś znalazłem po maską mojej 156 takie cośCo to jest? Czy to odkręciło się?? Nie mam niestety nikogo żebym mógł podejrzeć u niego. Koledzy pomocy pomocy!!! pls
Witam dziś znalazłem po maską mojej 156 takie cośCo to jest? Czy to odkręciło się?? Nie mam niestety nikogo żebym mógł podejrzeć u niego. Koledzy pomocy pomocy!!! pls
mi to wyglada na czujnik wodu w filtrze paliwa. pod spodem filtra paliwa powinienes miec plastikawa zaslepke.powinienes ja wykrecic i wkrecic to cos. napewno to twoje "znalezisko" sie samo nie odkrecilo bo paliwo by ci ciurkiem na ziemie lecialo to musi byc sprawka tego co ostatnio filtr paliwa wymienial.
Tak, to jest czujnik który powinien byc wkrecony w filtr paliwa...jego budowa jest strasznie delikatna,wystarczy ciut mocniej go dokrecic by go uszkodzic,w Twoim przypadku pewnie ktos "go "przekrecił i w jego miejsce wkrecił zaslepka którą kupuje sie wraz z filtrem.
Musisz pewnie kupic nowy czujnik,ja chyba mam nawet taki? w razie czego daj znac to poszukam.
Dzięki bardzo za podpowiedź koledzy!
Kupiłem bell'e w poniedziałek i nie przestaje mnie zaskakiwaćsalon polska, pierwszy właściciel podobno 170KM tam wrzucił. Rozumie, że skoro ten czujnik tam jest, to i jest potrzebny
Ile kosztuje takie cako? I jak bardzo jest tam potrzebny? Jak na razie wszystko jest w jak najlepszym porządku, odpala wzorcowo, mocy nie brakuje, wyglada na to jakby było wszystko w jak najlepszym porzadku(i mam nadzieję że tak jest)
ten czujnik sluzy temu ze jak nagromadzi ci sie woda w filtrze paliwa to zaswieci ci sie kontrolka i trzeba sposcic z niego wode badz wymienic fltr na nowy. zasadniczo jak tankujesz dobre paliwo i wymieniasz regularnie fltr, do tego raz na pol roku spuscisz to co sie w nim nagromadzilo to mozna sie obejsc bez tego czujnika.
A jak spuścić wodę? Odkręcić zaślepkę na dole filtra paliwa? Czy do paliwa podczas tankowania można dolać preparaty wiążące wodę widziałem takie na stacji paliw (z serii STS), czy nie używać tego? pozdrawiam
dolanie dodatku do paliwa nie zaszkodzi ale wode z filtra mozna spuscic wlasnie ta zaslepka czy jak to nazwiemy od spodu. ale tak innej beczki skoro dopiero kupiles to auto to radze tobie wymienic olej i wszystkie filtry ( paliwa, powietrza, oleju i kabinowy) no i pomyslec o wymianie rozrzadu.
BEZWRUNKOWO! Spuszczenia wody z filtra chciałem dokonać że tak powiem natychmiast, a do wymiany filtrów i płynów zabiorę się w najbliższym czasie. Mam książkę serwisową wg której ostatni serwis miała 04-2008, wymiana rozrządu była w 2006 na 60 kKm, teraz mam 82,5 kKm (od października stała w komisie), myślałem żeby nie wymieniać na razie ale chyba zmienię bo sumienie by mi niepozwoliło spac spokojnie![]()
lepiej zmienic i spac spokojnie. wiesz jak to bywa z tymi przebiegami. lepiej sie zabezpieczyc. poczytaj jeszce bo niektorzy radza wymienic pompe wody razem z rozrzadem.
Czytałem jaki olej mam zalać do silnika, i spośród tylu rożnych opinii ciężko wybrać, myślę, że zakupię olej firmy motul 8100 X-CESS 5W40 lub 6100 Synergie Plus 10W-40, znalazłem na allegro sklep który jest w poznaniu wiec odpadają koszty wysyłki, jaki filtr użyć?? proszę o podpowiedź i pozdrawiam!