Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Skóra w Alfa 156 fl

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar marcin_ldz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.75 Tbi QV

Domyślnie Skóra w Alfa 156 fl

Witam posiada w swojej 156 fl czarną skórę mam pytanko do Was czy macie może sprawdzone środki do jej czyszczenia i konserwacji/zabezpieczenia?? Nie chcę kupować nic w ciemno ponieważ jest troszkę tych środków. Jeżeli chodzi o stan to jest bez przetarć, załamań czy coś podobnego tak więc myślę iż trzeba troszkę o nią zadbać aby zachowała się w takim stanie...

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    156 1.9 jtd 16v 150 km sportwagon

Domyślnie

U siebie mam szare skóry i używam mleczka Sonax z woskiem pszczelim. i jeśli chodzi o efekt czyszczenia to mizernie to wygląda ale chyba spełnia zadanie jako konserwator ;] Gdzieś na forum jest cały opis jak i czym czyścić skóry..

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Zestaw colourlock do skóry, wszystko czego potrzebujesz w jednej paczce - a po więcej szczegółów zapraszam do działu kosmetyka.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

najbardziej popularny jest zestaw Gliptone -> http://autonablask.pl/produkt/glipto...-szarej-skory/
    , oraz Colourlock -> http://autonablask.pl/produkt/colour...nej-tapicerki/

Mam jeden i drugi komplet. Środek do czyszczenia Gliptone jest mało wydajny - wątpię by starczył na porządne dwukrotne czyszczenie skóry w aucie, natomiast mleczko do konserwacji ma bardzo intensywny zapach który na dłuższą metę może przeszkadzać, ponadto po aplikacji pozostały dziwne "smugi" na skórze. Jeśli chodzi o zestaw Colourlock, w ostatnią sobotę wyczyściłem i zakonserwowałem nim całe wnętrze. Mogę stwierdzić że jest po prostu genialny! Jest bezwonny, łatwy aplikacji a skóra po wyczyszczeniu i konserwacji wygląda jak nowa - jest mięciutka, matowa bez tłustego połysku oraz jakichkolwiek zacieków, smug. Jak dla mnie nr 1 i wart każdej złotówki

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar marcin_ldz
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Giulietta 1.75 Tbi QV

Domyślnie

Cytat Napisał pawciu87 Zobacz post
    najbardziej popularny jest zestaw Gliptone -> http://autonablask.pl/produkt/glipto...-szarej-skory/
    , oraz Colourlock -> http://autonablask.pl/produkt/colour...nej-tapicerki/

Mam jeden i drugi komplet. Środek do czyszczenia Gliptone jest mało wydajny - wątpię by starczył na porządne dwukrotne czyszczenie skóry w aucie, natomiast mleczko do konserwacji ma bardzo intensywny zapach który na dłuższą metę może przeszkadzać, ponadto po aplikacji pozostały dziwne "smugi" na skórze. Jeśli chodzi o zestaw Colourlock, w ostatnią sobotę wyczyściłem i zakonserwowałem nim całe wnętrze. Mogę stwierdzić że jest po prostu genialny! Jest bezwonny, łatwy aplikacji a skóra po wyczyszczeniu i konserwacji wygląda jak nowa - jest mięciutka, matowa bez tłustego połysku oraz jakichkolwiek zacieków, smug. Jak dla mnie nr 1 i wart każdej złotówki
    Dziękuje Wam bardzo za pomoc, właśnie zastanawiałem się nad zestawem Gliptone ale skoro mówisz, że intensywność zapachu może przeszkadzać zdecyduję się na Colourlock. Czy pozostawia on choćby troszke zapach skóry ponieważ nie ukrywam, że jest to całkiem przyjemny zapach i chciał bym aby również zapachniało u mnie w autku

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Zapach skóry sam się pojawi w autku O to się nie martw Ja mam dopiero wsadzoną od kilku miechów i jest zupełnie inny klimat Co do Gliptone - dużo jest opinii właśnie że ma zapach skóry... Dlatego na początku też jego wybrałem by poczuć zapachy jak z garbarni Ja bym to nazwał jednak mocno intensywnym chemicznym aromatem którym przesiąkały nawet ciuchy... Nie wspomnę co się działo w aucie jak stało na słońcu przez cały dzień - potrafiło się w głowie zakręcić Długo czekałem aż samo się to wywietrzeje i od razu postawiłem na Colourlock - to był strzał w dziesiątkę

Użytkownik Ogier Avatar alfastyczny
    Mieszka w
    Biskupice/Wieliczka
    Auto
    była Alfa Romeo 156 SW FL 1.9 JTD , jest Grande Punto Sport 1.4 T-Jet

Domyślnie

Ja używam środków do czyszczenia skórki i konserwacji Meguairs'a i jestem zadowolony. Delikatny zapaszek skóry, nie capi jak waniliowa choinka Wunderbaum.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Nic innego jak http://detailershop.pl/pl/p/Furnitur...-Care-Kit-/591 + dobra szczotka.
    Już drugą alfe tym po brudasach doprowadziłem do stanu prawie jak z fabryki
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014