Czy ktoś z Was orientuje się do czego służy poniższy przycisk? Wciskałem w górę i w dół i nie zaobserwowałem żadnego działania.
![]()
Czy ktoś z Was orientuje się do czego służy poniższy przycisk? Wciskałem w górę i w dół i nie zaobserwowałem żadnego działania.
![]()
Strzelam szyberdach.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Pewnie cały panel z przyciskami jest z auta z szyberdachem, bo się taki trafił![]()
verdebiancorosso
Mhm... tyle że nie mam takowego :P Zgadzam się, że tak to wygląda. Mało tego, jak już zrobię sobie szklany, otwierany dach to właśnie tam go chyba podłączę, puki co może jakieś inne pomysły? Swoją drogą były w ogóle wersje z szyberdachem?
Oczywiście nie wykluczam, że ten panel pochodzi z innego auta, a przycisk jest kluczem do funkcji, której w moim samochodzie nie ma. Jednak chciałbym się upewnić czy na pewno tak właśnie jest ;)
Były oryginalnie z szyberdachem, szklanym i takie szyberdachy się trafiały na alledrogo za 180 zł nawet, ale do tego jeszcze podsufitka, instalacja, przekaźniki, bezpieczniki i przełącznik, który Ty już masza na koniec wycięcie dziury w dachu, uszczelnienie tego wszystkiego, podłączenie i oby było dobrze.
Nie wiem, czy wzmocnienie usztywniające dach jest w tym samym miejscu, czy czasem po wycięciu dziury dach zrobi się wiotki. Lepiej to sprawdzić w aucie z fabrycznym szyberdachem.
verdebiancorosso
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Drift-r, chyba w ogóle go zakleję jakąś czerwoną taśmą ostrzegawczą, tak na zaś. Jeszcze ktoś wciśnie, przycisk zaskoczy i się zdziwię ;)
Dziękuję bardzo za rozwianie moich wątpliwości ;) Nie wiedziałem, że były szklane szybry w Gtv... Całe życie się człowiek uczy.
Dzięki Kudłaty_bytom za szczegółowy opis operacji. Tak naprawdę nigdy o tym nie myślałem poważnie, a jeśli już, zrobiłbym sobie dach jak w Disco Volante ;) ale zawsze mnie interesowało jak wygląda taka operacja ;)
Są dwie opcje albo panel masz z innego auta, albo inne auto nie do tego panelu....możesz zmienić jedno albo drugie , ale wiesz co chyba zostaw tak jak jest,,,,,
![]()
Mnie by szyberdach pasował. Miałem okno w dachu w Pajero i w upalne dni wystarczyło otworzyć i się przejechać, żeby się w aucie wywietrzyło. W Gtv taki układ z klimą byłby idealny
Jedyny minus tego rozwiązania jest odsuwanie dachu na zewnątrz i sterczenie, coś jak w Oplu Calibra :p
Tytus9, myślałem o dołożeniu szyberdachu w mojej i po minucie przemyśleń nad ilością pracy i czasu, odpuściłem sobie. Może Ty dasz radę
Wysłane z Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
verdebiancorosso