Witam. Jak sie pozbyc tego bledu?? Dodam ze po wysprzegleniu obroty na dole zafaluja. Lambda nowa bosh. Wiecej pali, zaczelo to sie po wymianie przeplywomierza. Kupilem nowy ale zamiennik, czy to wszystko moze byc jego wina??
Witam. Jak sie pozbyc tego bledu?? Dodam ze po wysprzegleniu obroty na dole zafaluja. Lambda nowa bosh. Wiecej pali, zaczelo to sie po wymianie przeplywomierza. Kupilem nowy ale zamiennik, czy to wszystko moze byc jego wina??
Może być, a nawet zepewne jest to "jego" wina - sprawdziłeś jakie daje wartości ? jaka firma? poza tym przepływki kupuje się firmy bosch , żeby uniknąć właśnie takich pytań, ewentualnie ci co mają szczęście mogą kupić maxgear - na własne ryzyko,
ps. kiedyś właśnie przetestowałem przepływke firmy getze z alledrogo - odesłałem ją jeszcze tego samego dnia, na szczęście istnieje coś takiego jak zwrot bez podania przyczyny , bo wiązanka "słów" była długa...
Jakie powinny byc wartosci i jak zbadac??
Ale ten blad pojawia sie tez na benzynie. Przed wymiana przeplywki bylo ok, spalanie i plynnosc luks. A jak ta wartosc sprawdzic, na jałowym czy jak??
Błąd TRA jest spowodowany niewłaściwą mieszanką, albo za ubogą albo za bogatą. Jest to błąd ecu benzyny i może go powodować m.in. źle wyregulowany gaz lub wiele innych rzeczy np., przepływka,sonda, lewe powietrze itp.
Kluczyk w pozycję MAR i bez odpalania podłącz pod kompa, skoro wiesz ze masz błąd TRA to musisz czymś diagnozować? No właśnie czym? Jeśli sprawdzasz programem FES lub MES to w nich jest taka pozycja to zaznaczenia jak TRA i zobaczysz jaką osiągnęło wartość. Ogólnie im bliżej zera tym lepiej.
Badane AlfaOBD, podczas jazdy i koncowka na jalowymI co jest piec?,
Zrób może logi najnowszym multiecuscanem i wrzuć tutaj - np, na dwójce do odcięcia: zaznacz oczekiwany i aktualny przepływ powietrza dla przepływki i jej napięcie, obroty silnika, ponadto napięcie lambdy i kąt otwarcia przepustnicy
Wlasnie ja moge robic tylko androidem, niestety nie mam lapka