Witam mam takie pytanie czy po odkręceniu sterownika pompy moge dalej jeździć?? czy bede miał hamulce i bedzie ok. Sterownik mam popsuty i chciałem oddać do regeneracji..
Witam mam takie pytanie czy po odkręceniu sterownika pompy moge dalej jeździć?? czy bede miał hamulce i bedzie ok. Sterownik mam popsuty i chciałem oddać do regeneracji..
Odłącz to zobaczysz![]()
Ja nigdy tego nie odłączałem ale wydaje mi się że po prostu stracisz abs i inne bajery. Będziesz miał zwykłe hamulce.
Oczywiście kontrolka będzie się świecić ale auto powinno normalnie jeździć i hamować bez tego systemu.
Sterownik I tak wariuje nie mam abs prędkosciomierz nie dziala reczny sie zapala..to juz 3 steriwnik mi padl w ciagu 3 lat raz z pompa wymienialem raz sam sterownik a teraz nie moge dostac pompy jaka ja mam
Na pewno sterownik padł?
Uszkodzone czujniki ABS też mają takie objawy, podłącz pod kompa i sprawdź czy one nie są przyczyną.
Na pewno kompa mam takze jestem pewien na 100% z reszta juz 3 raz mi siadł sterownik badziewie :-)
Strasznego pecha masz :/ nie wydaje mi się żeby to był jakiś szczególny problem 166. Problemy z pompa ABS nie pojawiają się często n forum, daj nr eper/Boscha tego sterownika to może ktoś będzie miał![]()
Numery pompy I sterownika
Moge kupic z pompa nawet..jest jedna na allegro ale gosc 1200 pln chyba ma cos z głową fakt ze ja ciezko dostac na e bay niemieckim znalazlem 40 euro