Witajcie Panie i Panowie. Jestem Adam, mam 20 lat, mieszkam w Poznaniu i około trzy tygodnie temu spełniło się moje pierwsze motoryzacyjne marzenie, czyli kupiłem w końcu Alfę. Miałem kosmiczną wyścigówkę robioną na rajdy, Astrę F GSI 16V po przeróbkach około 160-170 KM na 1000 kg, bo tyle całość ważyła. Szła jak burza, nauczyłem się na niej jeździć, ale miała 22 lata więc trzeba było coś zmienić, bo zaczynała się robić pyskataZastanawiałem się między 156 przed liftem a 147 przed liftem, bo Alfę zawsze chciałem mieć od momentu jak 12 lat temu mój ojciec miał przez rok Alfę 146 1.6 TS 120 KM. Znalazłem 156 1.8 TS w salonowym komisie Alfy, ale po tym jak facet przeczytał mi co w tym samochodzie było u nich robione po krótkim czasie (około 1,5 roku życia Alfy) w silniku, to sie przeraziłem i postanowiłem szukać JTD. Potem przyjrzałem się tej 156 i stwierdziłem, że w sumie też wygląd 147 mi bardziej podchodzi. Padło więc na 147 z mniejszym dieselem 8v. Dostałem po dwóch tygodniach Belle w Rosso Alfa!
Ale to by było na tyle jak chodzi o powitanie, historię już troszkę przedstawiłemJakoś niedługo założę temat w Naszych Bellach o mojej, także coś tam się pojawi.
Pozdrawiam serdecznie!![]()