Witam
Czy ktoś się orientuje czy do Q-Tronika da sie dołożyć manetki do zmiany biegów w kierownicy? Dużo jest z tym roboty?
Wiem że takie wersje wychodziły. Znalazłem kierownice na niemieckim ebay-u i sie zastanawiam nad dołożeniem
Witam
Czy ktoś się orientuje czy do Q-Tronika da sie dołożyć manetki do zmiany biegów w kierownicy? Dużo jest z tym roboty?
Wiem że takie wersje wychodziły. Znalazłem kierownice na niemieckim ebay-u i sie zastanawiam nad dołożeniem
Ktoś z forum już to robił i z tego co pamiętam to wystarczyło przełożyć kierownicę i zrobić osiowanie proxy.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
o ile pamietam to chyba nie do końca, bo trzeba było jeszcze chyba coś podlutować, zeby manetki zaczely dzialać a pozniej dopiero osiowanie.
Nie trzeba osiować, wystarczy wymienić płytkę lewarka, lub uzupełnić brakujące na niej elementy, no i oczywiście wymienić kierownicę na tą ze skrzydełkami- Ja na próbę przełożyłem sobie kierownicę, oraz płytkę lewarka - wszystko działało
post 66 i 70
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...o_159_a-7.html
Ostatnio edytowane przez alf-a147 ; 09-11-2014 o 22:40
Z tego co obczaiłem to płytka do wybieraka nie występuje osobno, trzeba kupić całą górę a cena w ASO masakra....
Nie ma ktoś może na zbyciu płytki do sterowania albo czy ktoś w Poznaniu podjąłby się przeróbki?
A może ma ktoś namiary na kierownicę z manetkami do 159?