Witam gdzie mogę jeszcze dostać na forum kończyńki QV - osoba wcześniej sprzedająca niestety nie daje znaku życia..., może ew. komuś jakiś zestaw zalega z miłą chęcią przyjmę![]()
Witam gdzie mogę jeszcze dostać na forum kończyńki QV - osoba wcześniej sprzedająca niestety nie daje znaku życia..., może ew. komuś jakiś zestaw zalega z miłą chęcią przyjmę![]()
Co to są "kończyńki"??
Tak btw: Nie uważacie że naklejanie koniczynek na alfy to tak jak "m" na bmw ?
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
M-ke z BMW każdy kojarzy, mnie np. ludzie pytają co to znaczy i co to jest, więc w sumie dla mnie to element ozdobny, a nie jak w BMW element wioskowego tjuningu
![]()
Ostatnio edytowane przez Grand231 ; 18-11-2014 o 11:44
Koniczyna nie jest jak m-ka która oznacza mocniejszą wersję tylko jest to symbol szczęścia którym kierowcy rajdowi alfy wiele lat temu ozdabiali swoje rajdówki, jednego razu tego nie zrobili i źle się to dla nich skończyło. Tak więc koniczynka na szczęście a, fikcyjna m-ka dla buraków.![]()
Ekhem... kierowcy wyścigowi...
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Tylko kierowcy wyścigowi muszą mieć szczęście? Czasami zdarzają się sytuacje podbramkowe i tylko dzięki przysłowiowemu szczęściu udaje się wyjść z nich cało. Co jest dla Ciebie większym szczęściem? To że kierowca rajdowy cudem uniknął wypadku, czy to, że nie potrąciłeś dziecka wybiegającego na jezdnię?
Oczywiście wasza sprawa co sobie naklejacie. Ale dla mnie to praktycznie to co "M".Napisał Wikipedia
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Ale absorbując od tematu ma ktoś takie koniczynki na sprzedaż ?
Według tradycji: po raz pierwszy namalowana na białym tle w kształcie rombu (którego cztery kąty symbolizowały czterech kierowców ekipy Alfa Romeo), po sukcesie firmy w wyścigu Targa Florio w 1923 roku (1, 2 i 4 miejsce), jako talizmanszczęścia na samochodach wyścigowych Alfa Romeo RL TF.
Źródło wikipedia
Motywy naklejania zależne od właściciela dla mnie to symbol szczęścia.