W manualu masz pozaznaczane. Z tego co pamiętam to siedzi on pod kierą.
No wlasnie pod kiera mam dwa takie wolne
Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Przekaźnik jest w skrzynce z bezpiecznikami. Tu masz temat o tym http://www.forum.alfaholicy.org/145_...lna_szyba.html
Są trzy typy skrzynek.Jeśli masz te większe które jak wysuniesz skrzynkę z lewej strony jest 5 przekaźników plus do góry w tym rządku wolne miejsce to przekaźnik szyby jest w lewym rządku na samym dole.Bezpiecznik w lewym rządku 6 od dołu.(TAK PRZYNAJMNIEJ WYNIKA Z OPISU KTÓRY MAM)
Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 21-11-2014 o 22:07
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Przekaźnik był i wyparował? Przekaźnik jest pod kierownicą w skrzynce,ale to nie jest zwykły przekaźnik tylko cały moduł z timerem dlatego to taka trochę większa kostka, tam się styki lubią wypalać, a jeśli padł timer to tylko wymiana
U mnie jest to ten czarny, na dole zaraz przy wajsze z napisem FUSE. Wsadź tam na chwilę ten żółty i sprawdź czy podgrzewanie zadziała.
Polo 86c2f -> E30 -> Polo 86c2f -> Mondeo MkI -> Mondeo MkII -> Xedos -> 146-> Volvo V50/Opel Astra F
moduł od ogrzewania to jest czarna kostka w lewym dolnym rogu , sprawdz też bezpiecznik 30A (szósty od dołu w lewym rzędzie) i jego styki , u mnie sie tam kiedyś dość solidnie wypaliło , i nic nie kombinuj z podmianą bo nic innego tam nie pasuje a jak włożysz coś innego to jest szansa że upalisz sobie instalacje. Jeśli wszystko inne masz sprawne to rozbierz kostke, załóz moduł bez pokrywki i delikatnie dociśnij kotwiczkę przekaźnika czymś plastikowym tak aby styki przekaźnika sie zwarły - bedzie wiadomo czy to moduł czasowy poszedł czy cuś jednak w instalacji jest nie teges
Ostatnio edytowane przez tx555 ; 03-12-2014 o 12:50