Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Temat: Telepie? ROZPADAJĄCA SIĘ W JEŹDZIE alfa GT:(

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie Telepie? ROZPADAJĄCA SIĘ W JEŹDZIE alfa GT:(

Witam,

mam problem z moją alutką na 1 biegu jest okej, na 2 zaczyna lekko drgać, przy 3 potrafi trząś tak że kolanami tłuke o gałke, przy 4 tak samo, 5 też , 6 też.

Głownie chodzi o obroty do 2 tysięcy, jak załączy się turbina zaczyna w wiekszosci przestawać ale po chwili wraca.

Jak puści się gaz podczas jazdy , auto płynie ... po leciutkim draśnieciu na gaz autem TELEPIE/TRZESIE/ ROZLATUJE SIE W CZASIE JAZDY...

Wcześniej to było od 80-140 takie drgania, teraz ? od 100 w górę autem telepie do takiego stopnia że obraz w nawigacji automatycznie się przestawia na pion... tłucze wszędzie, dramat nie da się tak jeździć.

Dodatkowo gałka skrzyni biegów również lata jak żyd po pustym sklepie, mało nie wyskoczy... słychać jakieś pukanie podejrzewam że poduszka skrzyni się rozleciała.

Winą napewno nie jest krzywizna felg, wszystkie były na sprawćdzeniu 2 krzywe wyprostowane i mimo to nadal tak jest. Dziś założone oryginalne proste felgi 16 cali trzesie nadal...

Przy dwumasie cisza.
    Co to może być? Półoś ? Poduszki skrzyni, silnika itp?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Poduchy bym obstawial raczej
    A czy tylko to to nie wiem

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Dodatkowo dodam że 20 tysięcy km temu byłem na przeglądzie w car serwisie i mechanik powiedział że jest rozdarta osłona przegubu i się woda może dostawać? Oczywiście nie została naprawiona i mogę celować w to ale czy to jest przegub wewnętrzny?...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał parada Zobacz post
    Dodatkowo dodam że 20 tysięcy km temu byłem na przeglądzie w car serwisie i mechanik powiedział że jest rozdarta osłona przegubu i się woda może dostawać? Oczywiście nie została naprawiona i mogę celować w to ale czy to jest przegub wewnętrzny?...
    Można wiedzieć czym się kierowałeś zostawiając taką osłonę na 20 tys.?! Jeśli takie rzeczy odpuszczasz to boję się zgadywać co może tak telepać...

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Debrzno
    Auto
    Alfa GT JTD Alfa 159 JTD 2.0

Domyślnie

U mnie przyczyną podobnego telepania buły kielichy wewnętrzne przegubów jest to częsta bolączka GT 1,9 dostępność jadynie w ASO jak pamiętam 700.00 sztuka

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Zapomniałem o tym zupełnie, a najlepsze że osłona kupiona i w garażu leży... wadą jest to ze bezawaryjna jazda i nie było czasu na naprawę no nic strzelam też w półoś, w kierownicy przy hamowaniu nic nie bije itp.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Zapomniałem o tym zupełnie, a najlepsze że osłona kupiona i w garażu leży... wadą jest to ze bezawaryjna jazda i nie było czasu na naprawę no nic strzelam też w półoś, w kierownicy przy hamowaniu nic nie bije itp.
    Na 99% przegub wewnętrzny.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Ok, chętnie kupię półoś LEWĄ i prawą GT 1.9 JTD 05r

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 150KM

Domyślnie

A jeśli nie przegub to kolego jeszcze ewentualnie z "tańszych" napraw możesz sprawdzić felgi i opony. Ja np. kupiłem felgi z używanymi oponami (zależało mi tylko na felgach), no ale założyłem z tymi oponami żeby zobaczyć ile to jest warte i się okazało, że jedna była najechana i im szybciej się jechało tym większe wibracje. Oczywiście opony na śmietnik poszły i od tamtego czasu jest gitara. No ale jak pisałeś o przegubie to moim zdaniem pierwsza rzecz do sprawdzenia. Btw. ostatnio robiłem poduszkę, która dawała b. podobne objawy co uszkodzony przegub.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo GT

Domyślnie

Witam,

mam problem z moją alutką na 1 biegu jest okej, na 2 zaczyna lekko drgać, przy 3 potrafi trząś tak że kolanami tłuke o gałke, przy 4 tak samo, 5 też , 6 też.

Głownie chodzi o obroty do 2 tysięcy, jak załączy się turbina zaczyna w wiekszosci przestawać ale po chwili wraca.

Jak puści się gaz podczas jazdy , auto płynie ... po leciutkim draśnieciu na gaz autem TELEPIE/TRZESIE/ ROZLATUJE SIE W CZASIE JAZDY...

Wcześniej to było od 80-140 takie drgania, teraz ? od 100 w górę autem telepie do takiego stopnia że obraz w nawigacji automatycznie się przestawia na pion... tłucze wszędzie, dramat nie da się tak jeździć.

Dodatkowo gałka skrzyni biegów również lata jak żyd po pustym sklepie, mało nie wyskoczy... słychać jakieś pukanie podejrzewam że poduszka skrzyni się rozleciała.

Winą napewno nie jest krzywizna felg, wszystkie były na sprawćdzeniu 2 krzywe wyprostowane i mimo to nadal tak jest. Dziś założone oryginalne proste felgi 16 cali trzesie nadal...

Przy dwumasie cisza.
    Co to może być? Półoś ? Poduszki skrzyni, silnika itp?
    '

Witam. Powiedz mi kolego co wkoncu u wyszlo z tymi drganiami u Ciebie bo jestem w Niemchech i mialem dzis wyjezdzac na urlop do Polski i wszystko sie pochrzanilo nie da sie jechac moja gt do 3 biegu jeszcze wmiare ale pozniej to nie daj Boze! pojechalem tutaj do mechanika niemieckiego przejechal sie i wzial alfe na podnosnik i poruszal polosiami sa duze luzy mowi ze to to ale jak mi powiedzial jaka cena to sie za glowe zlapalem i od razu wyjechalem z tego warsztatu teraz probuje na wlasna reke dzialac wiec jak mozecie to pomozcie mi z gory dzieki