Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Gdzie kupić pewny komplet poduszek AR GT Jtd

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 2004

Domyślnie Gdzie kupić pewny komplet poduszek AR GT Jtd

Mam taki problem że przy ruszaniu czuć wibracje i chyba są to poduszki. Mechanik stwierdził że to będzie praw silnika, mówil że widać jej ruch ale czy tyle jest dopuszczalnie to nie wie. I tu jest problem znacie pewny sklep z tymi częściami bo aso to słono sobie liczy, jest zestaw na allegro ale czy warto za 400 zł http://allegro.pl/alfa-146-147-156-j...800382980.html

Moderator Znawca Avatar bobby
    Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Cytat Napisał damian7110 Zobacz post
    Mam taki problem że przy ruszaniu czuć wibracje i chyba są to poduszki. Mechanik stwierdził że to będzie praw silnika, mówil że widać jej ruch ale czy tyle jest dopuszczalnie to nie wie. I tu jest problem znacie pewny sklep z tymi częściami bo aso to słono sobie liczy, jest zestaw na allegro ale czy warto za 400 zł http://allegro.pl/alfa-146-147-156-j...800382980.html

Zamienniki, nawet te firmowe są słabej jakości. Silnik przestaje się telepać, za to dla odmiany drgania z silnika przenoszą się na karoserię. Poczytaj w sieci na pewno znajdziesz potwierdzenie tych słów. Ja przerabiałem ten temat w poprzednim aucie, wiem co mówię.

Zawsze możesz zamówić komplet poduszek w ASO a wymianę zlecić jakiemuś swojemu mechanikowi.
    Na tym nie warto oszczędzać. Szkoda żebyś płacił dwa razy.

edit: powiem Ci że w poprzednim aucie (innej marki, ale wcale nie tańszej niż AR) za dwie z trzech poduszek które kupiłem w ASO płaciłem niecałe 400 zł, a były oczywiście oryginalne. Po wymianie, w aucie wreszcie zrobiło się przyjemnie. Doszły jeszcze koszty wymiany (ja robiłem w ASO)...

Także podsumowując, szkoda "oszczędzać" tych 100 PLN, żeby później płacić drugi raz za normalne poduszki.

Napiszę jeszcze by nikt nie miał wątpliwości: zamiennik który założyłem na początku, był zamontowany dobrze, dla pewności jeszcze później wszystkie poduchy były luzowane, silnik wcześniej lekko uniesiony etc... żeby wykluczyć kwestię złego montażu. Ale i tak całe nadwozie dostawało denerwujących drgań, szczególnie przy przyspieszaniu. Nie dawało się normalnie podróżować. Zamienniki w przypadku tego typu części są po prostu lipne. Zainwestuj w oryginalne części.
    Ostatnio edytowane przez bobby ; 25-11-2014 o 15:05

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD 2004

Domyślnie

tylko tu za komplet mam 400 zł a w aso za 1 a raczej muszę wymienić 2, a znowu jest sens wymienić 2 czy raczej komplet ?
    czy za wibracje podczas ruszania nie szpanie mogą mieć wpływ poduszki?
    Ostatnio edytowane przez damian7110 ; 26-11-2014 o 10:35

Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

tylko tu za komplet mam 400 zł a w aso za 1 a raczej muszę wymienić 2, a znowu jest sens wymienić 2 czy raczej komplet ?
    czy za wibracje podczas ruszania nie szpanie mogą mieć wpływ poduszki?
    Jak picujesz "złoma" na sprzedaż to możesz poszukać używanych ale oryginalnych, które jeszcze się nie rozpadły. Będzie tanio. Jak chcesz normalnie jeździć autem to kup nowy oryginał. Poczytaj opinie w sieci.

Wymieniasz te które są uszkodzone.

Zadzwoń do jakiegoś innego ASO, nie mogę uwierzyć, że do AR GT poduszki są w takich cenach.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Ja takie poduszki sprzedaję od dłuższego czasu i nie ma problemu

Prawa ma znaki Fiat / Lancia czyli to tak naprawdę oryginał,

lewa bez zarzutu zamiennik,

środkowa na aukcji jest SRL (czyli pewnie niemiecka ), a ja mam Impergom (kiedyś porównywałem z oryginałem i nie było różnicy)

u mnie masz taką samą cenę co na aukcji minus rabat 10% dla AH
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>

Auto
    Franny 159 2.4 JTDm 06'

Domyślnie

Cytat Napisał Gepard Zobacz post
    (kiedyś porównywałem z oryginałem i nie było różnicy)
    Co do tych ze znakami Fiata to się nie wypowiadam.
    Co do zamienników - badałeś udarność, moduł sztywnosci materiału z którego są zrobione? Pociąłeś na części i zwymiarowałeś? Czy tylko popatrzyłeś, że kształt jest podobny? Idąc tym tokiem można brać najtańszy badziew bo wygląda "tak samo"

No offence. Ale jak możesz koledze załatwić wszystkie Fiatowskie to na 100% by było lepiej.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Niczego nie przecinałem, nie próbuję też wykazać że lewa poduszka z zamiennika jest lepsza niż oryginalna.

To co polecam bierze się z doświadczenia w bieżącej sprzedaży, obserwacji rynku, odzewu od Klientów, odsetka reklamacji.
    Tylko tyle i aż tyle.

Zresztą ... może niech wypowie się ktoś kto kupował u nas poduszki, czy jest powód do narzekań.
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>