Jak kupujecie alufelgi to swoich Belli to raczej nowe czy używane? Znacie jakieś strony z dosyć tanimi używkami w raczej dobrym stanie? Oprócz allegro, olx itp
Jak kupujecie alufelgi to swoich Belli to raczej nowe czy używane? Znacie jakieś strony z dosyć tanimi używkami w raczej dobrym stanie? Oprócz allegro, olx itp
Ja uważam ze lepiej kupic oryginalne felgi używane i je zregenerować niż kupować jakies chińskie.
Dokładnie tym bardziej że renowacja nie jest droga przeważnie 100 zł za sztukę.
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Waszym zdaniem warto przy polskich drogach pchać się w 17stki ? Obecnie mam stalówki 15 i przy większych dziurach coś konkretnie stuka (podejrzewam tuleje), więc co będzie przy wiekszej feldze i szerszej oponieCo myslicie o Toora T670? Raczej dosyć ładnie prezentują się na 147, 1000zł za używki w dobrym stanie bez opon to dobra cena?
Zależy na których "polskich drogach" - np. w Rzeszowie spokojnie. Ostatnio byłem w Lublinie i tam chyba 17tki są tanie - musi być brak popytu- na 15" bym tam jeździł i największym możliwym balonie. Albo w ogóle nie jeździł. Podobnie "wspominam" np. Włocławek, Łódź czy Warszawę. Więc różnie jest.
A wzór fajny i cena dobra jak na 17tki.
Pamiętaj też, że opony na większe felgi będą droższe w przyszłości .
+1
W Poznaniu 100zł/szt nie starczy:
http://www.felgipoznan.pl/cennik/#malowanie-felg
Też przerabiałem "fikuśne" 19" w poprzednim aucie. Przy takim rozmiarze wygląd pt. "Pięć wąskich ramion" to porażka. Felgi mało wytrzymałe, duże odstępy między ramionami podatne na gięcie po zaliczeniu dziury. Całkowicie przyznaję rację drift-r'owi
Niedawno kupiłem Toora C573 (o ile dobrze odczytałem symbol)
Wyszukałem na olx, obserwowałem, czekałem cierpliwie, potargowałem i kupiłem.
Za 4 felgi i komplet śrub - 700zł
Plusem było to, że w okolicy i mogłem "pomacać" i zerknąć ile odważników byłoa dopiero potem zapłacić.
Fartnęło się![]()