Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Szyba

Łukasz83pt
    Gość

Domyślnie Szyba

Mam pytanie czy wam też rysuje się szyba przednia??
    Auto kupiłem z widocznymi śladami od wycieraczek. Swoją drogą to poprzedni właściciel musiał nie zmieniać gum w wycieraczkach że ją tak załatwił. Chodzi mi o to że to nienormalne aby szyba się tak szybko rysowała czy to raczej standard??
    Poza tym chciałem zapytać co może być przyczyną że szyba boczna nie chce się dociągnąć do samej góry?Tzn w jakiś 3/4 drogi się blokuje. Ktoś mi rzucił temat że może spadła z rolek czy coś. Jeśli chodzi o otwieranie to pięknie wszystko działa.
    I jeszcze jedno orientuje się ktoś ile może kosztować wymiana szyby przedniej?

zrk
    Gość

Domyślnie

we wrocku ceny wymiany przedniej szyby od 320 do 350 zloty

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

Moja ma już 10 i u mnie też jest porysowana szczególnie w górnym zakresie pracy wycieraczek, ja już przed następną zimą muszę wymienić bo w nocy w deszczu jedzie się okropnie.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

tak,rysuje sie szybko i nie tylko od wycieraczek

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

u mnie tez jest porysowana, nie od wycieraczek...

lukaszzarzynski
    Gość

Smile przednia szyba

Witam kolego,
    Szczerze mowiac to jest wiele czynnikow ktore moga sie skladac na zarysowania szyby, ale jednak najczesciej to jest niechlujstwo "ex" posiadacza naszych ksiezniczek. najczesciej polska metalnosc to cos w stylu "panie, cudowne auto, ino leje benzyne i jezdze..." lub cos w tym stylu, czesto uzytkownicy zapominaja o podstawowych czynnosciach w codziennej obsludze autka co pozniej odbija sie po kieszeni.
    P.S.
    Z mojego doswiadczenia zawodowego zalecam wymienic szybe bo jak w trakcie kontroli drogowej trafisz na "pacana" to stracisz dowod rejestracyjny, koles wysle cie na dodatkowy przeglad a po co zbedne koszty i latanina po urzedach. predzej czy pozniej i tak ja wymienisz wiec po co zwlekac. pozdrawiam !!

penny21
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Łukasz83pt Zobacz post
    Poza tym chciałem zapytać co może być przyczyną że szyba boczna nie chce się dociągnąć do samej góry?Tzn w jakiś 3/4 drogi się blokuje. Ktoś mi rzucił temat że może spadła z rolek czy coś. Jeśli chodzi o otwieranie to pięknie wszystko działa.
    Ewidentnie coś blokuje szybę bo gdyby spadła z rolek to nie chodziła by w ogóle. Mam tak samo po stłuczce. Szyba na dół leci bez problemu , do góry staje w 3/4 ale jak jej pomogę rękami to się domyka. Wiadomo - w dół ma łatwiej bo pomaga jej grawitacja a w górę musi z nią walczyć . Proponuję sprawdzić uszczelki czy dobrze leżą - może tylko one coś blokują. Jeżeli to nie uszczelki - zdejmij tapicerkę drzwi i zobacz czy wszystko chodzi - pewnie będzie widać przyczynę. No i nasmaruj porządnie prowadnicę Powodzenia