Jak zdemontowac korbkę w tylnych drzwiach do opuszczania szyby? Wymieniam ogranicznik drzwi i nie wiem czy ją na siłę sciągnąć bo nie wiem czy coś nie urwę. Lekko nie chce zejść.
Jak zdemontowac korbkę w tylnych drzwiach do opuszczania szyby? Wymieniam ogranicznik drzwi i nie wiem czy ją na siłę sciągnąć bo nie wiem czy coś nie urwę. Lekko nie chce zejść.
nie ciągnij jej kolego ! jest ona na zabezpieczona. zabezpieczenie się znajduje pomiędzy korbką a obiciem plastikowym drzwi. włóż delikatnie pomiędzy korbkę a plastik śrubokręt i lekko odchyl. powinieneś tam zobaczyć zabezpieczenie które jest na korbce. ja to robię tak :
- 2 płaskie śrubokręty
- ustaw korbkę tak by można było w góre wyciągnąć zabezpieczenie
-włóż srubokrę pomiedzy korbkę a plastik i ję delikatnie uchyl
-drugim śrubokrętem podważ zabezpieczenie (uważaj bo zabezpieczenie lubi wystrzelić ) i je wyciągnij
i tyle
a przy składaniu ja delikatnie wpinam zabezpieczenie na korbkę (nie całe dosłownie na 1mm), zakładam na frezy a następnie dociskam śrubokrętem zabezpieczenie i ono wskakuje na miejsce. po tym dociśnij (puknij nie mocno) korbkę by zabezpieczenie się ułożyło na frezie.
powodzenia
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny