Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Temat: [156] CENTRALKA PILOT jak zrobić ?

Użytkownik Rowerzysta Avatar wStepny156
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW FL 1.9 JTDm16v

Domyślnie [156] CENTRALKA PILOT jak zrobić ?

Witam was drogie koleżanki i koledzy

Jeśli temat już istnieje - proszę o skierowanie.

Przechodząc jednak do rzeczy ...

Kupiłem 2/3 lata temu swoją Alfę Romeo 156 FL SW ... Ale dostałem tylko jeden kluczyk. Problem w tym że bez pilota ;/ . Poprzedni właściciel zgubił pozostałe 2 i ten jeden mu został ;/

Kupiłem jakiś czas temu anglika na części jako dawce i tam jest Pilot z Alarmem <3

Sęk w tym, że nie wiem czy da się zrobić jakąś podmianę. samej centralki czy jakiś układów ? Bo jak to miało by wyglądać w ten sposób ( wymiana kompa, immo, centralki i innych pierdół to było by bez sensu.

Dodam tyle, że oba piloty są na CODE 3.

Jeśli ktoś jest wstanie mi pomóc proszę błagam ! Za cholerę nie chce mi się już wkładać za każdym razem scyzoryka to przeklętego bębenka !!!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Marcin1630
    Auto
    156

Domyślnie

Cos takiego np
    Wazne aby obslugiwala sterowanie minusem.
    Jest tutorial jak to zamontowac.
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=sterownik+centralnego+z amka&bmatch=s0-mt-0113

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Podesłałeś link do allegro I nie mam żadnego filmiku. Zależy mi na tym, abym miał ori kluczyk a nie dodatkową przywieszkę. Bo dodatkowa przywieszka to wiem, że się da bo w GTV tak robiłem. Mam 2 alfy 156 FL. Jedną z pilotem drugą ze zgubionym pilotem. Chodzi mi o przełożenie z jednej do drugiej tak aby działało. Czy się tak da. W ASO za kluczyk 1200-1500 pln...

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Marcin1630
    Auto
    156

Domyślnie

Ja dorabialem kluczyk za 250 zl w zwyklym punkcie razem z immo tyle ze ja dorabialem scyzoryk.
    Szkoda kasy na aso zapytaj sie magikow z punktow dorabiania o to, powinni miec mozliwosc dodania nowego kluczyka do tej centralki.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Tyle razy już było, że mając zepsute kluczyki (czyli układ odpowiedzialny za zamykanie i otwieranie) można za grosze samemu zaprogramować inne klucze. Kupujesz 2 działające kluczyki z innej 156 SW po FL, przekładasz do nich pestki Immo i programujesz w MES lub niektórych wersjach FES. Koszt za 2 kluczyki nie więcej niż 100 zł.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Mam 2 kluczyki jeden jest bez pilota (mój) drugi z pilotem (od anglika). A w programowanie nigdy się nie bawiłem i nie mam takiego oprogramowania. Nie znam się na tym serio kluczyki oba są na CODE 3 i podobno są najtrudniejsze :/ Tyle słyszałem. W Częstochowie jest ktoś kto mi to ogarnie ?

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

Kup kabel elm327. Ewentualnie szukaj kogoś w okolicy z kablem i programem a resztę masz w kilku tematach opisaną.

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Będę musiał się rozejrzeć, ale na dziś to już późno. Głowa nie pracuje.

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Tyle razy już było, że mając zepsute kluczyki (czyli układ odpowiedzialny za zamykanie i otwieranie) można za grosze samemu zaprogramować inne klucze. Kupujesz 2 działające kluczyki z innej 156 SW po FL, przekładasz do nich pestki Immo i programujesz w MES lub niektórych wersjach FES. Koszt za 2 kluczyki nie więcej niż 100 zł.
    Zatem proszę o konkretną instrukcję (ew. link do takowej instrukcji) jak zaprogramować piloty do 156 za pośrednictwem MESa.
    Kilka tematów przewertowałem i zawsze podają to samo, że MES/FES w 156 tego nie ogarnie.

MESa mam, ELMa też się skołuje.

Mieszka w
    Gorlice
    Auto

Domyślnie

W sieci i po części na naszym forum są wszystkie potrzebne informacje (łącznie ze screen'ami). Jak pierwszy raz to robiłem, posiłkowałem się właśnie wiedzą i przykładami z internetu. W niedługim czasie czeka mnie tak operacja w 156 Ti. Postaram się wtedy zrobić opis krok po kroku. Jeszcze AlfaOBD ma tą funkcję. Tylko, żeby wszystko miało szansę powodzenia trzeba mieć kartę kodów.