Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: alumulator a alfacode!!??

poduch
    Gość

Domyślnie alumulator a alfacode!!??

witam
    miałem ostatnio taka mała nie miła niespodzianke :/ a manowicie skończyły mi sie prady w aku ! odpaliłem "na kable" i było oki ale niestety system alfa code zaczął wariować! po przekeceniu kluczyka kontrolka CODE bardzo długo sie swieci! czasem trzeba poczekać nawet kilka minut zanim auto da sie odpalić :/ !
    w zwiazku z tym mam takie pytanko czy słaby lub "za mały" akumulator ma jakiś wpływ na poprawne działanie systemu alfacode??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piter
    Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał poduch Zobacz post
    witam
    miałem ostatnio taka mała nie miła niespodzianke :/ a manowicie skończyły mi sie prady w aku ! odpaliłem "na kable" i było oki ale niestety system alfa code zaczął wariować! po przekeceniu kluczyka kontrolka CODE bardzo długo sie swieci! czasem trzeba poczekać nawet kilka minut zanim auto da sie odpalić :/ !
    w zwiazku z tym mam takie pytanko czy słaby lub "za mały" akumulator ma jakiś wpływ na poprawne działanie systemu alfacode??
    ja niedawno miałem problem z uruchomieniem silnika, auto z włączonym alarmem stało nie ruszane 3 tygodnie w garażu, rozładował się aku,
    przy próbie odpalenia kontrolki zgasły, silnik nawet nie drgnął, załączył się alarm,
    spadek napięcia występuje przy każdym uruchamianiu silnika i raczej nie ma to wpływu na działanie alfacode,
    alfe uruchomiłem prądem z innego auta, podładował się aku i wszystko wróciło do normy

poduch
    Gość

Domyślnie

czyli wyglada na to ze po prostu pada mi immo w autku :/
    ...a tak swoją drogą to wie ktoś moze czy da rade samemu usunąć immobilaiser z Alfy?? jak mają zapierdzielic to immo w tym raczej nie przeszkodzi a mnie ostatnio bardzo to dziadostwo denerwuje :/

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jasło
    Auto
    145 1.6 16V

Domyślnie

ja proponuje wpierw pojechac do ASO Alfy ( nie Fiata ;] ) i sprobowac podpiac pod komputer by usuneli bład, jesli im to sie nie uda, wtedy pojechac do kogos kto zna sie na wymontowywaniu immo ;]

poduch
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kubatron Zobacz post
    ja proponuje wpierw pojechac do ASO Alfy ( nie Fiata ;] ) i sprobowac podpiac pod komputer by usuneli bład, jesli im to sie nie uda, wtedy pojechac do kogos kto zna sie na wymontowywaniu immo ;]
    chodzi mi własnie o to zeby to dziadostwo albo zrobić we włąsnym zakresie albo zupełnie usunąć, bo juz mam dosyć czekania czasami nawet po 5 minut zanim zgasnie ta zas...a kontrolka :/ ! auto było juz podpiete pod kompa i nie pokazało zadnych błedów :/
    znalazłem jeszcze temat dotyczący czyszczenia styków i antenki od imo !
    rozbiore, wyczyszcze, złoze, i zobacze jakie bedą efekty

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

...a tak swoją drogą to wie ktoś moze czy da rade samemu usunąć immobilaiser z Alfy?? jak mają zapierdzielic to immo w tym raczej nie przeszkodzi a mnie ostatnio bardzo to dziadostwo denerwuje :/
    jeżeli masz kpl kluczyków do auta to inny klucz wypróbuj, może coś jest nie tak z nadajnikiem w kluczyku, albo szwankuje odbiornik w centralce,
    mnie też troche stresuje alfacode bo nie mam karty kodowej i jak padnie imo to nie uruchomię auta,
    usunięcie tego jest chyba możliwe, ale kłopotliwe bo wiąże się to z wymianą, rozkodowaniem komputera

poduch
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piter Zobacz post
    jeżeli masz kpl kluczyków do auta to inny klucz wypróbuj, może coś jest nie tak z nadajnikiem w kluczyku, albo szwankuje odbiornik w centralce,
    własnie problem tkwi w tym, ze auto kupiłem z jednym kluczykiem i bez karty kodowej :/ (tak to juz jest jak sie kupuje Belle , najpierw robisz potem zaczynasz myśleć ;D )

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

nazywanie systemu ALF CODE "dziadostwem"to przejaw skrajnej impertynecji.jesli po rozladowaniu akumulatora,system zaczol szalec moja radadlaczyc na kilkanascie minut akumulator.podlaczyc zpowrotem(oczywiscie naladowany)i wszystko wroci do normy.pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez lesio146 ; 23-03-2009 o 20:50
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Romeo Avatar gonzo
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Fiat Tipo SW 1.4 T-jet

Domyślnie

dziwne, ja tez kiedys odpalalem na kable bo aku padl
    kupilem nowy przepialem odpalilem, jechalem i wszystko gra...

proponuje postapic wedlug zalecen lesio146 moze cos pomoze

Mieszka w
    Katowice
    Auto
    146 1,6 TS 2000r

Domyślnie

Cytat Napisał lesio146 Zobacz post
    nazywanie systemu ALF CODE "dziadostwem"to przejaw skrajnej impertynecji.jesli po rozladowaniu akumulatora,system zaczol szalec moja radadlaczyc na kilkanascie minut akumulator.podlaczyc zpowrotem(oczywiscie naladowany)i wszystko wroci do normy.pozdrawiam
    nazywanie systemu alfacode dziadostwem jest przesadą
    , ale fakt jest taki, że jest to fabryczny immobiliser i dla mnie skutecznośc antykradzieżowa takiego systemu jest co najmniej wątpliwa,
    wszystkie seryjne zabezpieczenia są łatwe do ominięcia przez złodzieja, który jest do tego przygotowany,