-
Użytkownik
Jestem NOWY - nie krzyczcie!
Alfa Romeo 159 1.9 jtdm - sedan
Witam serdecznie,
od dłuższego czasu przeglądam forum, lecz dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować. Noszę się z zamiarem zakupu 159 w dieslu. Bardzo bym prosił o pomoc z Waszej strony. Jakieś sugestie co do konkretnych ofert, rozpracowanie vinu lub ktoś może po prostu oglądał konkretny egzemplarz i może się wypowiedzieć.
Na sobotę jestem umówiony obejrzeć to auto:
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C36442779.html
vin: ZAR93900007005030
Auto użytkowane przez małżeństwo 5 lat, z rok temu wymieniany był dwumas. Oglądał już może ktoś te auto? Znajoma komuś alfa?
Pozdrawiam,
Tomasz Krzemiński
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Po fotkach można rzec, że tył malowany, na błotnikach przednich brak emblematów, dlaczego? Prawy bok wydaje się być kiepsko wycieniowany, może to kwestia światła, brak też chyba oryginalnych naklejek na tylne błotniki/drzwi.
Dodano po 15 minutes:
Nie brakuje przypadkiem tabliczki/naklejki na lewym nadkolu i połączenie z błotnikiem nie wygląda aby niefabrycznie? Powinno być pod kolor a jest jakieś ciemniejsze?
Ostatnio edytowane przez bliss ; 01-04-2015 o 19:42
Powód: Dodano
-
Użytkownik
Chodzi o emblematy "design giugiaro"? Nawet tego nie zauważyłem. Jutro się podpytam właściciela co z tym. Mam rozumieć ze te emblematy były montowane w pierwszym roczniku? Dzięki.
-
Użytkownik
Maniak resoraków
W każdym roczniku wychodziły z tym emblematem, są tacy którym się nie podobał, ale większość ich nie ma bo lakiernik wywalił. Na tyle masz emblematy nierówno więc też coś było robione. Generalnie trudno o 159 nieobmalowaną dookoła, oglądałem ostatnio taką która miała mieć maskę i błotnik przelakierowaną, a niemalowana była tylko podłoga w bagażniku, poza tym cały dach słupki progi, wszystko dookoła, a właściciel prywatny. Innemu jak pokazałem ile ma szpachli napchane na drzwiach to sam wyraźnie nie dowierzał, auto było całe łącznie z dachem malowane, kupił je 3 lata temu od handlarza, ale wzmianki od bezwypadkowości przez trzy tygodnie od mojej wizyty nie zmienił, może ktoś inny się trafi.
-
Użytkownik
Świeżak
O emblematy popytaj - ja w swojej poprosiłem o usuniecie wszuskich (tył, błotniki) ale mam to wpisane na fakturze z serwisu. I w moim ogłoszeniu dałem taka informacje - aby nie było takich komentarzy jak tu. Pzdr
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
-
Użytkownik
Maniak resoraków
po co usuwać znaczki alfowskie?
wstydzisz sie marki?
dziwne
-
Użytkownik
Świeżak
Dziwne ? Kwestia gustu. A po co mi znaczek 1,9 jtdm ? Moja przygodę z Alfa zacząłem w 2005 od 146 boxer. Wiec raczej marki się nie wstydzę.
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
-
To że auto nie ma bocznych i tylnich emblematów to nie oznacza że był malowany, tak ciężko to zrozumieć.
-
Użytkownik
-
Użytkownik
Maniak resoraków
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia