Witam.
Chciałem zapytać czy ktoś używa emulatora zmieniarki MP3 podłączonego do fabrycznego odtwarzacza. Jaka jest różnica w jakości dźwięku z tego urządzenia vs płyta CD? Warto się na nie przestawić czy raczej pozostać przy CD?
Witam.
Chciałem zapytać czy ktoś używa emulatora zmieniarki MP3 podłączonego do fabrycznego odtwarzacza. Jaka jest różnica w jakości dźwięku z tego urządzenia vs płyta CD? Warto się na nie przestawić czy raczej pozostać przy CD?
To jest oczywiste że jest różnica . Osobiście nie jestem zwolennikiem MP3 . Na telefonie mam przerzucone albumy w jakości bezstratnej . Także jeśli twoje urządzenie odczytuje nie tylko MP3 to tak proponuje zrobić . Możesz również kupić kabel AUX . Ale tylko wtedy jeśli jesteś w stanie uruchomić tryb zmieniarki . Ja mam w samochodzie kilkadziesiąt płyt CD i nie mam problemu ze zmianą na czerwonym świetle![]()
Jakość taka sama jeśli mp3 jest 320. Jedynie trochę ciszej niż CD..
Warto ją kupić jeżeli nie chcesz zmieniać radia. Jakość jest porównywalna z płytą cd. Kupujesz zmieniarkę możesz odtwarzać z pendrive, karty pamięci oraz podłączyć telefon czy mp3 poprzez aux. Jedyną wadą jest słabo wzmocnione wejście aux. Pozdrawiam.
Może audiofil różnice odczuje.Ja nie mam o sobie takiego mniemania[emoji3]
To Ci powiem że różnica jest znacznamusisz w takim razie precyzyjniej pisać bo potem ktoś przeczyta ze to to samo i będzie powtarzał głupoty
![]()
Wyryte rantem felgi
Jakie radio i głośniki macie w samochodzie ze wyraźnie słyszycie roznice miedzy mp3 a CD? Ja mam bose gdzie zmieniłem fronty na jbl gto 6506 i jest sporo lepiej ale dalej różnicy nie słychać. Wzmacniacza używacie seryjnego?
Seryjne BOSE i seryjny otwarzacz i dla mnie CD jak i zmieniarka MP3 gra tak samo .Jedynie CD gra minimalnie głośniej ale to nie problem.CD odpala się od razu a zmieniarka po ok 5-10 s .Pliki na pendrive 8GB 10 folderów i w każdym po 90-99utworów stąd to opóźnienie.