Witam wyczuwam drgania mojej belli z przodu z prawej strony opona ok nie ma nigdzie bąby wahacze też dobre nic nie stuka nie puka drgania sa tylko podczas jazdy nie wiem o co chodzi ktoś się spotkał juz z takim czymś ?
Witam wyczuwam drgania mojej belli z przodu z prawej strony opona ok nie ma nigdzie bąby wahacze też dobre nic nie stuka nie puka drgania sa tylko podczas jazdy nie wiem o co chodzi ktoś się spotkał juz z takim czymś ?
Mialem bicie kierownicy i ściągało mi auto w prawo, niby opona była ładna i cała, przełożyłem prawa<->lewa i w lewo ściągało , tzn opona walnięta. Chociaz nawet od środka wyglądała normalnie...
Felga może być zgięta.
Wyryte rantem felgi
Zobacz czy górna łapa silnika nie ma pozrywanych tulei gumowych. Znajduję się między mocowaniem amora a rozrządem. Mi regularnie co pół roku pękają te gumy i drga mi deska. Po śrubie przechodzącej przez tuleje widać jakby silnik ją odginał , chyba, że zamienniki tej łapy mają zły kąt... Pisał o tym kiedyś @sdero
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...BCek+reakcyjny
Ja mam też drgania 70 w górę - do wymiany mam drążek kierowniczy (cały) rozwalone jabłko. Jak podniosę koło do góry i szarpię na boki to goniCały zawias ok, jedyny luz to właśnie na tym drążku. Byłem na szarpakach.
Ja mam podobne drgania, mechanik wykrył luz w przekładni kierowniczej...