Witam,
check engine i po diagnostyce błąd sondy lambda. Po skasowaniu 100km i przy predkości 60km/h znów ten sam błąd. czy to sonda czy coś emuluje jej błąd?
Będę wdzięczny za pomoc.
Witam,
check engine i po diagnostyce błąd sondy lambda. Po skasowaniu 100km i przy predkości 60km/h znów ten sam błąd. czy to sonda czy coś emuluje jej błąd?
Będę wdzięczny za pomoc.
Witam,
Miałem podobny błąd sondy lambda (pierwsza) wyskoczył ale po jakimś czasie zniknął po około 200 km. potem znowy się pojawił i pojechałem na komputer ( do serwisu) tam go usunęli z komputera i jest ok. Błąd dotyczył niskiego napięcia na sondzie (Błąd P0131).
Czy ktoś mi może powiedzieć na co może mieć wpływ błąd sondy lambda. Można z tym chwilę żyć?
Witam,
sprawdziem parametry na komputerze i wskazania sondy na wolnych obrotach: 12/13% tlenu oraz 380mV z niewielkimi odchyłkami. Po skasowaniu błędu na razie jest ok. Czy te wartości są prawidłowe przy nagrzanym silniku? Fachowiec twierdzi, że sonda powinna pokazywać sinusoidę a u mnie jest prawie linia prosta. Czy sonda w 2.0 jest podgrzewana?
mech. ma racje i grzalke tez masz
Dzięki Cubus00 spojrzę pod auto to z grzałką będzie 100% bo musi mieć 4 przewody. Zresztą na kompie pod pozycją ''test grzałki'' było: nie ok, więc może padła
Na razie sprawdziłem w ASO 680 zyla ponoć Bosch ma zamiennik ale zerowe stany. Czy ktoś wie może jaką sondę można zastosować jako zamiennik oryginału? W historii pojazdu jest 2 razy wymiana sondy przy 15-20kkm. Czy to przypadłość silników 2,0 ?
Ja wymieniałem u siebie także na Boscha -ASO 800 Pln Bosch 260 Pln. Jeżeli dobrze pamiętam dobierałem konkretny model na stronach Boscha.
Witam,
sonda wymieniona. Autko ma lepszego kopa i spalanie w dół.
Pozdrawiam
Ja kupiłem na Al.... bo Bosch ma stany zerowe i jak na razie jest ok