Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Przyciemnianie szyb problem

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    166, 1999, 2.0+lpg

Domyślnie Przyciemnianie szyb problem

Panowie zleciłem (niby) profesjonalnej firmie przyciemnienie szyb - autko dostali na jeden dzień, niby wszystko fajnie - ale coś mi nie pasowało w drzwiach z tyłu (głośnik dziwnie odstawał). Po przyjrzeniu się bliżej już widziałem co się święci - najprawdopodobniej przy rozkrecaniu boczku i ponownym składaniu do kupy nie trafili maskowanicą w głośnik - efekt: poprzebijana membrana oraz pęknięta chromowana okrągła obwódka.

Niestety takich detali ciężko dostrzec przy odbiorze - czy mieliście takie sytuacje i jak z tego wybrnąć? Oczywiście jade tam w poniedziałek.
    Ten temat już kiedyś mi chodził po głowie - co w przypadku gdy dajemy auto do serwisu a gdy do nas wraca niby ma zrobione to co powinno ale w gratisie dostajemy nowe usterki?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Niby jasne ze odpowiadaja za spowodowane szkody
    Ale jak oni do tego podejda to juz inna sprawa

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Walcz z nimi. Ale jak sam jaj nie masz zeby zyebke zrobić to weź kogoś co potrafi postraszyć odpowiedzialnością. Jak pojedzie młodzik w dżinsach to nic nie ugra.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał jerry46 Zobacz post
    Panowie zleciłem (niby) profesjonalnej firmie przyciemnienie szyb - autko dostali na jeden dzień, niby wszystko fajnie - ale coś mi nie pasowało w drzwiach z tyłu (głośnik dziwnie odstawał). Po przyjrzeniu się bliżej już widziałem co się święci - najprawdopodobniej przy rozkrecaniu boczku i ponownym składaniu do kupy nie trafili maskowanicą w głośnik - efekt: poprzebijana membrana oraz pęknięta chromowana okrągła obwódka.

Niestety takich detali ciężko dostrzec przy odbiorze - czy mieliście takie sytuacje i jak z tego wybrnąć? Oczywiście jade tam w poniedziałek.
    Ten temat już kiedyś mi chodził po głowie - co w przypadku gdy dajemy auto do serwisu a gdy do nas wraca niby ma zrobione to co powinno ale w gratisie dostajemy nowe usterki?
    Auto przed odbiorem powinieneś sprawdzić u nich. Teraz im nie udowodnisz, że sam tego nie zrobiłeś lub ktoś inny tego nie zepsuł.

Użytkownik Rowerzysta Avatar adrian1115
    Mieszka w
    Mielec
    Auto
    ex GT 1.9 JTD/ex 166 FL 2.4 JTDm

Domyślnie

A ta chromowana obwódka to czasami nie jest przecięta właśnie w jednym miejscu seryjnie? Jakoś mi się kojarzy gdy wymieniałem zamek z tyłu.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Tak, można ją założyć tylko i wyłącznie w jeden sposób.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar rafal0717
    Mieszka w
    Nieporęt
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.4jtd 136KM 99r, 166 3.0 V6 FL

Domyślnie

Przecięta nie jest ale tak jak marek mówi prawidłowo można ja założyć w jednej pozycji tak jak i całą maskownicę.
    Była ALFA ROMEO 166 2,4jtd
    Jest ALFA ROMEO 166 3,0V6 FL http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...rafal0717.html

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    bydgoszcz
    Auto
    166, 1999, 2.0+lpg

Domyślnie

to jest czesty problem wlasnie z tymi maskownicami i obwódkami - jak ktoś pierwszy raz składa to przewaznei nie zorientuje się że zatrzaski maskownicy pasują tylko w jednym ustawieniu - jak inaczej obrócimy i będziemy chcieli wcisnąć to czesto własnie wciski trafiają na membrane głośnika i uszkodzenie gotowe. Ramki to druga sprawa - są delikatne i trzeba z wyczuciem, łatwo pękają - wiele Alf widziałem z pekniętymi.

Oczywiście sam tam pojade i zażądam zadośćuczynienia

problem właśnie jest tego typu że przy odbiorze ostatnią rzeczą o jakiej myślałem, było rozbieranie maskownicy i sprawdzanie głośnika - wszystko inne sprawdziłem. Teraz tak jak mówicie - ciężko jest udowodnić że sam tego nie zepsułem.