Witam. Od jakiegoś miesiąca posiadam na wyłączność ową 156-tkę , pytanie pierwsze czy normalnym jest że silnik dopiero pow 2000/2100 rpm dostaje powera ? przy "manewrach na skrzyżowaniu kilka razy się tego wystraszyłem . Pytanie numer dwa w samochodzie odkryłem oprawki gumowe na bezpiecznik to standard ? Zdjęcie :
Problem w tym że są puste .
Pytanie trzecie co może być winowajcą niedziałającego światła stop , nie świeci się przy zaciągniętym ręcznym tylko jak nadusi się na pedał hamulca . Przy tym również nie działa kontrolka od zaciągniętego ręcznego .
Pytanie czwarte ostatnio miałem dość gwałtowne hamowanie ze 100 do zera i przy samym końcu już coś jakby zaczęło charczeć (nie wiem jak to określić) gruchać . Czy to właśnie tak działa ABS w AR ?
Pytanie piąte poprzedni właściciel wyciął kata. czy jest to na korzyść silnika ? Wiem tylko tyle że dla środowiska nie bardzo
Pytanie szóste i chyba ostatnie . poprzedni właściciel podpiął radio pod zapłon i ostatnio czekając za znajomą miałem dość bardzo długo włączony zapłon i po tej chwili zapalił się CHECK oraz LOCK, samochód nie chciał odpalić kręcił ale nic więcej , jest to standard (jakieś zabezpieczenie) czy po prostu immo się zaciął .
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź![]()