Opalarką dosyć ciężko ją rozkleić. Myśle o wsadzeniu do piekarnika.. Na jaki czas?
Opalarką dosyć ciężko ją rozkleić. Myśle o wsadzeniu do piekarnika.. Na jaki czas?
155
Ja tylko czytałem o metodzie z piekarnikiem ale nie testowałem osobiście
Wyryte rantem felgi
Słyszałem, że to działa tylko trzeba uważać z czasem i temperaturą i żeby nie kłaść reflektora na ruszcie metalowym.![]()
Do piekarnika wstawiasz reflektor czekasz aż sie rozgrzeje, i nasinasz powoli łączenie klosza z obudową. Albo użyjesz suszarki (opalarki) i nagrzewasz punktowo.
Jeśli to jest dla Ciebie mało konkretne i nie poszło Ci z jedną lampą to proponuję odpuścić takie manewry...
- - - Updated - - -
Ty tak poważnie? A potem te nacięcia niby czym połączysz? Silikonem?Tam się nic nie nacina. Oryginalna masa po podgrzaniu robi się bardziej elastyczna i można wszystko zrobić podważając plastiki i klosz.
Podgrzany klej wydłubywałem śrubokrętem, po wyczyszczeniu i pomalowaniu całość połączyłem silikonem czerwonym.
Osobiście wsadzalem do piekarnika. 80stopni, na 15-20minut. Po tym.czasie patrzysz czy się rozkleja. Jeśli nie, zwiekszasz temp do 90stopni i wsadzasz jeszcze na parę minut. Skuteczne. Oryginalne lampy rozkleily się same w piekarniku i oddzielilo się szkło od lampy. A zamienniki znowu miały tyle kleju że potrzeba było delikatnie podważyć śrubokrętemkable się nie stopia, lampie nic nie będzie. A jak Będziesz chciał skleic lampę z powrotem, to wsadzasz ją w częściach do piekarnika na tej samej zasadzie, wyciągasz w rękawiczkach(żeby się nie po parzyć) dociskasz elementy do siebie, wkładasz na 5 minut na 80stopni złączone, wyciągasz i zostawiasz do całkowitego ostygniecia. I to wszystko
pozdro
- - - Updated - - -
Z jakiej racji nie kłaść na ruszcie? Położyłem tak parę sztuk parę razy. I nic się nie stało.
- - - Updated - - -
Co nacinac skoro to się rozkleja pod wpływem temperatury... ? Może miałeś już kiedyś rozklejana lampę i ktoś właśnie dał ci sylikon że musiałeś rozcinac![]()