Co może być powodem barku mocy w AR 156 2.0 TS jechać jedzie ale to nie jest to co te auto potrafi co może być powodem tego iż jest słabsze jak powinno być?
Co może być powodem barku mocy w AR 156 2.0 TS jechać jedzie ale to nie jest to co te auto potrafi co może być powodem tego iż jest słabsze jak powinno być?
Chcesz znać prawdę czy tylko możliwe usterki, które mogą to powodować, a lista ich będzie długa
Tak czy inaczej powinieneś przewertować forum w poszukiwaniu przypadku najbardziej podobnego do swojego i ogólnie nieco się 'zaprzyjaźnić' z problemem.
Krok następny - komputer i fachowiec.
Tak ja puotek mówi. Powodów może być mnóstwo, od takich klasycznych:
- zapchany katalizator
- zapchany filtr powietrza
- zapchany filtr paliwa (to nie u Ciebie)
- umierający przepływomierz
- zniszczone łożyska kół
Po specyficzne dla TSów
- wariator do wymiany
Cześć z tego możesz sam sprawdzić a część nie.
Jest: Maserati Levante S
Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.
wariator jest nie dawno wymieniony bo go nie słychać było to robione przy okazji z rozrządem łożyska kół też raczej są dobre bo nic nie szumi podczas jazdy ja najbardziej skłaniałbym się do przepływomierza i mam pytanie bo mam przepływomierz z Alfy 145 2.0 TS czy jeśli nie będzie taki sam jak ten obecny może się coś stać złego???
może mieć inne parametry. Sprawdź numer seryjny przepływomierza i porównaj z tym który powinien być u Ciebie. Możesz też odpiąć wtyczkę od przepływki i przejechać się. Jeśli wóz będzie chodził lepiej to odpowiedź jest prosta![]()