Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Akumulator- jakie sposoby odłączania?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Legnica /k. Wrocławia
    Auto
    GTV 2.0TS LUSSO 1999r.

Domyślnie Akumulator- jakie sposoby odłączania?

Witam,

Mam pytanie co do sposobów odłączania akumulatora od silnika w Alfie GTV 2.0 TS. Akumulator znajduje się w bagażniku- jak każdemu posiadaczowi GTV wiadomo. Chodzi o to, że jeżeli chciałbym odłączyć akumulator muszę robić to odłączając klemy w bagażniku czy jest może jakiś sposób aby zrobić to w komorze silnikowej? Pytanie czysto ciekawskie bo każda informacja pozwala poznać belle jeszcze głębiej

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał yazer Zobacz post
    Witam,

Mam pytanie co do sposobów odłączania akumulatora od silnika w Alfie GTV 2.0 TS. Akumulator znajduje się w bagażniku- jak każdemu posiadaczowi GTV wiadomo. Chodzi o to, że jeżeli chciałbym odłączyć akumulator muszę robić to odłączając klemy w bagażniku czy jest może jakiś sposób aby zrobić to w komorze silnikowej? Pytanie czysto ciekawskie bo każda informacja pozwala poznać belle jeszcze głębiej
    Co problem , bo trzeba parę klamotów wyjąć z bagażnika, a się nie chce, mnie też by się nie chciało dlatego kupiłem auto z akumulatorem montowanym z przodu.

A poważnie "mówiąc" weź latarkę kopnij sie pod samochód obadaj wszystko i zdaj relację. Łukniemy nowej wiedzy.

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Fabrycznie nie ma żadnego złącza umożliwiającego odłączenie zasilania z aku z poziomu komory silnikowej. Czy chcesz uzyskać możliwość odłączenia zasilania samego silnika, tzn. cewki, rozrusznik, itd.?

Użytkownik Świeżak Avatar round_cube
    Mieszka w
    Polska
    Auto
    156 | 147 | 156GTA | 159SW | Brera

Domyślnie

fabrycznie nie ma. Można tam założyć przełącznik na kablu "+" wystarczy go zlokalizować pod maską tylko po co odłączać prąd od silnika?

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Legnica /k. Wrocławia
    Auto
    GTV 2.0TS LUSSO 1999r.

Domyślnie

Cytat Napisał ris Zobacz post
    Co problem , bo trzeba parę klamotów wyjąć z bagażnika, a się nie chce, mnie też by się nie chciało dlatego kupiłem auto z akumulatorem montowanym z przodu.

A poważnie "mówiąc" weź latarkę kopnij sie pod samochód obadaj wszystko i zdaj relację. Łukniemy nowej wiedzy.
    Kolego, żaden problem, zrobiłem to już kilka razy i jeszcze pewnie kilkanaście przede mną. Tak jak napisałem pytanie czysto ciekawskie w celu znalezienia nowych rozwązań- a nóż ktoś coś podpowie jak koledzy wyżej zamiast robić gówno-burze. Ogólnie temat zamykam i dzięki za informacje.