Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Problem z nierównymi obrotami !!! POMOCY

dexter_18
    Gość

Domyślnie Problem z nierównymi obrotami !!! POMOCY

Witam mam problem z moja alfa 156 2.0TS z 1999r. Otóż gdy kupiłem jakieś 3 miesiace temu alfa jak była zimna przez pierwsze 2min po odpaleniu miala małe wahania obrotow. niestety zaprowadzilem ja do mechanika bo zagotowala mi sie woda i poszla uszczelka pod głowica. mechanik naprawil i z woda wszystko ok. Tylko ze teraz alfa ma problemy z obrotami caly czas i to troszke wieksze niz przedtem jak byla zimna teraz dochodzi do 1500obr/min. mechanik mial ja naprawic te obroty ale jest tylko gorzej wymienili mi sonde lamdie ale jets to samo. jednak gdy wykrece korek od oleju silnika to obroty sie normuja a jak zakrece to jest to samo co było no i jeedno zdjecie ddddd.jpg | mateusz1600 | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl mechanik twierdzi ze ktos tam kiedys kombinowal i ta obejma zaznaczonana na zółto reguluje sie obroty jak sie ja troszke odkreci to sa wieksze ale to jest wszystko nierowne. prosze o pomoc co to moze być. bo juz wydalem tyle kasy a alfa w coraz gorszym stanie. pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez dexter_18 ; 10-04-2009 o 16:37

konradkola
    Gość

Domyślnie

Przyczyn może być naprawdę dużo . Najlepiej mieć mechanika który specjalizuje się tylko w alfach . Ja mam takiego ,ale w warszawie niestety i Ci nie pomogę poszukaj na forum mechaników z Poznania , których polecają koledzy z forum . To będziesz miał pewność ,ze nikt Cie nie przekręci tylko rzetelnie wykona swoja prace a nie na koszta narazi.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar bubu321
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    G 1.4 MA 170CV ECU Nexus 8GMF

Domyślnie

ta obejma na zółto to jest kompletnie zbyteczna, ktos próbował zmienic przekrój odmy ale nie tedy droga.
    - jak możesz to ja wywal.
    - a zaworek odmy jest sprawny, wyczyszczony, przebadany.
    - a co mówi program diagnostyczny , samo gdybanie mechanika nic nie da.
    - do diagnostyki jest potrzebny komputer, to nie maluch
    + e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm

Gino
    Gość

Domyślnie

Firma ,,Autim" Poznań ul. Warszawska zaraz za cmentarzem i stacją Orlen na Swarzędz. Właściciel Alfista zna się na rzeczy, ostatnio robiłem tam zawieszenie.

dexter_18
    Gość

Domyślnie

No samochod bym podlaczony pod komputer i nie pokazał bledów podobno. A na tym miesjcu zaznaczonym na zielona jest podobno ulamana jakas czesc i terz wkleili ja na klej to moze byc przyczyną a druga sprawa to z zaworkiem odmy nic nie było robione gdzie moge kupic taki zaworek nowy jest dostepny gdzies w necie ? A moglbys podac numer telefony do tego warsztatu w poznaniu to bym przedzwonil i sie umowił bo do poznania mam 60km

dexter_18
    Gość

Domyślnie

OK. Wielkie dzięki dziś zaprowadziłem tam samochód po zdjagnozowaniu stwierdzili ze jest pęknięta ta pokrywa co wychodza od niej weże do zaworka odmy i tam łapie fałszywe powietrze. Samochód zostawiłem i czekam aż naprawią.

A zadam inne pytanie bo nie chce otwierać nowego postu. Co sądzicie o tych głośnikach http://www.allegro.pl/item604355893_...atis_24gw.html do alfy będa pasować , mam wzmacniacz i tube i to bym chcial dolożyć
    Ostatnio edytowane przez dexter_18 ; 17-04-2009 o 19:15