Witam. Co oznacza przycisk w podsufitce SoS? Rozumiem ze to jakis alarmowy ale gdzie do czego?
Witam. Co oznacza przycisk w podsufitce SoS? Rozumiem ze to jakis alarmowy ale gdzie do czego?
bocian nie traktuj tego jako atak ale są różne sytuacje.
może sim_dr jest daleko od domu, nie ma dostępu do szybkiego netu lub coś innego.
zadał proste pytanie i wydaje mi się, że czeka na prostą odpowiedź. wszystko da się wyczytać lub dowiedzieć na własną rękę. tylko jaki sens miałoby wtedy forum?
w instrukcji AR 159 nic nie znalazłem ...
natomiast w necie :
"Użytkownik Alfy GT będzie miał do dyspozycji najbardziej zaawansowaną wersję układu CONNECT: CONNECT Nav+ łączący w sobie radio RDS z odtwarzaczem CD-R i plików MP3, komputer pokładowy, dwuzakresowy telefon GSM z zestawem głośnomówiącym i protokołem WAP, moduł GPS i przycisk SOS służący do połączenia z Contact Centre w celu uzyskania informacji i pomocy, kolorowy wyświetlacz 7" z matrycą aktywną, nawigację kartograficzną, funkcję Atlasu, głosowe sterowanie telefonem, "notatnik głosowy", oraz układ sterowania zewnętrzną zmieniarką CD."
Jak ktoś ma instrukcje od Navi niech poszuka ....
Ostatnio edytowane przez Szaman_75 ; 12-10-2015 o 08:05
Przycisk sos sluzy do wezwania pomocy okresla twoje połozenie w module bm z boku jest wsadzona karta sim.Za granicą mozna bylo oplacac co miesiąc taką usługe i w razie np awarii wypadku wciska sie ten przycisk i do jakiejś firmy obsługujacej to wysylane są dane o twojej pozycji i wysyłaja obsługe do ciebie u nas tego nie ma..przynajmniej nic mi nie wiadomo
Czyli jednak warto zadawać pytania ... Najpierw Cię co prawda Holicy opierniczą za ignorancję i brak wiedzy absolutnej po czym jakaś dobra dusza odpowie :-)
Haha ależ proszę bardzo![]()