Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Connect Nav - problem

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rzeszów, Tarnobrzeg
    Auto
    Alfa 147 02' 1.6 TS 120KM

Domyślnie Connect Nav - problem

Witam
    Kupiłem Connect Nav do mojej alfy, po podpięciu załączyła się na chwile, pokazało się czerwone tło z logo alfy i wyłączyła się. Spoko. No więc naciskam przycisk włączenia, radio się włącza i pierwszy zonk, na zapłonie nie wyrzuca Master Code. Coś nie tak, patrze a nie ma danych z kompa więc pewnie nie łączy can. Po chwili gasze auto, odpalam (radio nie startuje samo, musze nacisnąć) i załącza się, widzi CAN, licznik mruga czyli wszystko niby ok ale nie, bo dalej nie woła o kod. Wyłączam znowu auto, włączam i dalej samo nie startuje, próbuje włączyć przyciskiem i nic. wkurzony wychodze z garażu po browara, wracam i radio włącza się samo po włączeniu zapłonu ale dalej nie chce kodu. i tak w kółko chodzi raz tak raz tak. Raz się nie da go włączyć, raz da tylko przyciskiem, raz widzi CAN, raz nie widzi. Jak już się włączy to działa świetnie, sterowanie z kiery itp działa. Jak myślicie, zmiana softa coś pomoże czy radio do kosza ? Wiem że zamotałem troche ale no ciężko to wytłumaczyć bo nie ma schematu działania radia

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Poprzednie radio miałeś oryginalne czy coś innego, przy kostkach nie było nic majstrowane żadnych przeróbek?? W jakim stanie są kostki i gniazda w radiu??

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Rzeszów, Tarnobrzeg
    Auto
    Alfa 147 02' 1.6 TS 120KM

Domyślnie

Poprzednie miałem standardowe radio do Alfy 147 (blaupunkt high 9378), kostke białą miałem seryjnie (zaklejona takim g**nianym czymś czego nie szło zdjąć, ledwo dałem rade to wydrapać i tu upatruje jedynej szansy że po prostu wszedł kawałek tego syfu do któregoś pinu). Na kostce czarnej wszystkie piny głośnikowe są zajęte i grają ok, w kostce zasilania jest dolna część cała zajęta (can a, can b itp) a w górnej są dwa wolne miejsca (w nawi są trzy "piny" i nie wiem czy w kostce tego jednego nie brakuje). Ktoś ma schemat jak powinno być podłączone i który pin za co odpowiada ? Bo nie moge tego znaleźć ;/

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

W tym wątku masz opis kostek, wydaje mi się że czyszczenie styków powinno załatwić sprawę
    http://www.forum.alfaholicy.org/147/...onnect++nav+tv