Witam![]()
Kupiłem Connect Nav do mojej alfy, po podpięciu załączyła się na chwile, pokazało się czerwone tło z logo alfy i wyłączyła się. Spoko. No więc naciskam przycisk włączenia, radio się włącza i pierwszy zonk, na zapłonie nie wyrzuca Master Code. Coś nie tak, patrze a nie ma danych z kompa więc pewnie nie łączy can. Po chwili gasze auto, odpalam (radio nie startuje samo, musze nacisnąć) i załącza się, widzi CAN, licznik mruga czyli wszystko niby ok ale nie, bo dalej nie woła o kod. Wyłączam znowu auto, włączam i dalej samo nie startuje, próbuje włączyć przyciskiem i nic. wkurzony wychodze z garażu po browara, wracam i radio włącza się samo po włączeniu zapłonu ale dalej nie chce kodu. i tak w kółko chodzi raz tak raz tak. Raz się nie da go włączyć, raz da tylko przyciskiem, raz widzi CAN, raz nie widzi. Jak już się włączy to działa świetnie, sterowanie z kiery itp działa. Jak myślicie, zmiana softa coś pomoże czy radio do kosza ? Wiem że zamotałem troche ale no ciężko to wytłumaczyć bo nie ma schematu działania radia![]()