Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Pokrowiec na Alfę 159

Użytkownik Pirat drogowy Avatar SimonG
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    W211 T 320CDI

Question Pokrowiec na Alfę 159

Witajcie.

Czy ktoś z was kupował i użytkował pokrowiec na Alfę? Idzie zima, przeprowadzam się do nowego miejsca gdzie niestety w chwili obecnej nie będę miał garażu i pomyślałem sobie, że mogę ją chować pod pokrowcem. Zawsze coś pomoże w przypadku mrozów i opadów deszczu czy też śniegu.

Pytanie tylko czy są jakieś warte polecenia? Na Allegro widziałem jakieś w okolicach 200zł, nie wyglądały porządnie, ale może tu nie chodzi o wygląd.

Miał ktoś do czynienia ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar elgritone
    Auto
    916 / 939 / 955

Domyślnie

Mam wrażenie, że używając na codzień taki pokrowiec prędzej zniszczysz lakier niż parkując pod chmurką.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    W211 T 320CDI

Domyślnie

Możliwe, że masz rację. Z auta będę najprawdopodobniej korzystał 1 tydzień w miesiącu. Tak czy inaczej chciałbym takowy pokrowiec kupić.

Użytkownik Świeżak Avatar Drimacus
    Mieszka w
    Małopolskie
    Auto
    Brera 2.4

Domyślnie

Ja użytkuje już z powodzeniem 2 rok. Na coś dobrego musisz wydać minimum 150zł. Jedną zimę przykrywałem ale to nie jest dobre rozwiązanie ponieważ pokrowiec przymarza. Jeśli będziesz korzystał sporadycznie to co innego. Ale na deszczowe dni i bardzo słoneczne jak najbardziej super sprawa. Nie rysuje lakieru wbrew temu co niektórzy myślą. Wszystko zależy od tego co kupisz. Można kupić chłam z alledrogo za 30-50zł albo w miarę porządny pokrowiec za 150-200zł z dobrych materiałów.

Użytkownik Świeżak Avatar rafalszymusiak
    Mieszka w
    piekielnik
    Auto
    alfa romeo 159Ti Q4 2.4

Domyślnie

Zobacz na stronie internetowej firmy kegel-blazusiak ja kupiłem za 136 zł bardzo fajny pozwala oddychać autku co oznacza że pokrowiec nie poci się na twoją alfunię i unikasz powstania korozji.
    Ostatnio edytowane przez rafalszymusiak ; 19-10-2015 o 21:31 Powód: Przekrecone wyrazy przez slownik

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    W211 T 320CDI

Domyślnie

Cytat Napisał rafalszymusiak Zobacz post
    Zobacz na stronie internetowej firmy kegel-blazusiak ja kupiłem za 136 zł bardzo fajny pozwala oddychać autku co oznacza że pokrowiec nie poci się na twoją alfunię i unikasz powstania korozji.
    Właśnie tej firmy pokrowiec znalazłem na allegro. Z opisu wychodzi, że jest całkiem ok, tam samo cena przystępna. Jedyny minus jak dla mnie to to, że nie ma czarnego koloru.

Ten się rzuca w oczy. Mimo spokojnego osiedla, nie wiem czy ktoś by mi go zwyczajnie nie zapie*dolił... Chyba, że jest jakiś motyw wiązania i zabezpieczania np. kłódką?

Poszukam jeszcze, może za stówę więcej znajdę jakiś, któremu lepkie ręce nie straszne. A jak nie to zdecyduje się na ten.

[emoji6]

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Świeżak Avatar rafalszymusiak
    Mieszka w
    piekielnik
    Auto
    alfa romeo 159Ti Q4 2.4

Domyślnie

Napisz sobie maila do tej firmy to ci uszyja jaki kolor tylko chcesz i specjalnie dla alfy. Oczywiście cena pewno się zmieni niż za uniwersalny- ja kupowałem u nich w sklepie i mam czarny.

Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    W211 T 320CDI

Domyślnie

Cytat Napisał rafalszymusiak Zobacz post
    Napisz sobie maila do tej firmy to ci uszyja jaki kolor tylko chcesz i specjalnie dla alfy. Oczywiście cena pewno się zmieni niż za uniwersalny- ja kupowałem u nich w sklepie i mam czarny.
    Dzięki! Zobaczymy ile krzykną za czarny szyty na miarę

Użytkownik Rowerzysta Avatar stawu
    Mieszka w
    Starachowice
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 2005r Sedan

Domyślnie

Ja korzystałem z takiego pokrowca ze 3 lata. Prawda, w zimę jak jest słońce w ciągu dnia to stopiony snieg przymarznie do pokrowca. Wtedy można bardzo łatwo go uszkodzić. Typowe pokrowce maja sznurek na środku i gumy na brzegach. Ja dodałem sobie mocowania na każde koło. Pokrowiec przy dużym wietrze zachowuje się jak żagiel. Ubytków czy rys na lakierze nie zauważyłem.
    Alfa Romeo 146 1.4 TS '98, 156 1.8 TS '00, 159 1.9 JTDM '05